Ειδήσεις

"Το Eurogroup πρέπει να λάβει μία σημαντική απόφαση"

Oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδεχομένως πρέπει να λάβουν μία σημαντική απόφαση κατά τη διάρκεια του Eurogroup του Σαββάτου, υποστήριξε ο Γερούν Ντάισεμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι περιμένουμε την αξιολόγηση των θεσμών επί των ελληνικών προτάσεων.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έγγραφο και επομένως, πρέπει να το εξετάσουμε ενδελεχώς προκειμένου αποφασίσουμε εάν είναι επαρκές», τόνισε ο κ. Ντάισεμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Η ευρεία στήριξη εντός της Ελλάδας δίνει στην πρόταση περισσότερη αξιοπιστία, αλλά ακόμα και τότε χρειάζεται να εξετάσουμε προσεκτικά κατά πόσο είναι καλή και εάν βγαίνουν τα νούμερα» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που οφείλουμε να λάβουμε αύριο, οπότε θα το κάνουμε επιμελώς», σημείωσε εν συνεχεία.

Δώδεκα στελέχη της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, εξετάζουν την ελληνική πρόταση από την Πέμπτη το βράδυ, κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια