Ειδήσεις

Caravan Project: "Το τοπίο αφηγείται"

H oμάδα του Caravan Project ταξιδεύει στην Ελλάδα, με ένα αυτοκινούμενο όχημα από το 2011 συλλέγοντας και διαδίδοντας ξεχωριστές ιστορίες ανθρώπων, που μπορούν να συγκινήσουν και να εμπνεύσουν.

Με δύο μογγολικές σκηνές yurt, σταθμεύει σε ελληνικές πόλεις - για ένα μήνα σε καθεμία - και προσκαλεί το κοινό, σε μια σειρά πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων. Ήδη, οι δράσεις του Caravan Project έχουν ολοκληρωθεί σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ενώ παράλληλα οι κινηματογραφιστές, φωτογράφοι και ερευνητές της ομάδας τριγυρνούσαν τους τελευταίους τρεις μήνες σε χωριά της Κρήτης εξερευνώντας και καταγράφοντας μοναδικές ιστορίες τόπων και ανθρώπων.

Θαμπωμένη από την αρχετυπική ομορφιά, την ιερότητα και την ιστορία του τοπίου της Νίδας, η ομάδα αποφάσισε να κλείσει το οδοιπορικό της στην Κρήτη, με μια δράση συλλογικής αφήγησης αφιερωμένη στη Νίδα.

Βοσκοί, καλλιτέχνες, ορειβάτες, μουσικοί, άνθρωποι που διατηρούν μια ζωτική σχέση με τη Νίδα, θα καθίσουν σε ένα ανοιχτό κύκλο στη μεγάλη μογγολική σκηνή του Caravan Project,  που θα στηθεί στο οροπέδιο για να μοιραστούν σκέψεις, μνήμες, εικόνες, ιστορίες, αισθήσεις και ακούσματα ο καθένας από τη δική του βιωματική εμπειρία με το τοπίο.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουλίου, στις 18:00 το απόγευμα στη σκηνή του Caravan Project, στο οροπέδιο της Νίδας.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Caravan Project

www.caravanproject.org  

Ακολουθήστε το Caravan Project

facebook.com/caravanproject.org

twitter.com/caravanproject_

instagram.com/caravanproject  

Παρακολουθήστε τα video του

vimeo.com/caravanproject

youtube.com/user/AnotherWorldIsHere

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια