Ειδήσεις

Το βράδυ θα ξέρουμε την απάντηση των δανειστών

Αναλυτικά εξετάζονται οι ελληνικές προτάσεις για τα προαπαιτούμενα που παρέλαβαν εγκαίρως το βράδυ της Πέμπτης οι θεσμοί και εντός της ημέρας αναμένεται να είναι έτοιμη η αξιολόγησή τους, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ίδιος αξιωματούχος της ευρωζώνης, υπενθύμισε ότι οι θεσμοί θα αξιολογήσουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMΣ), λαμβάνοντας υπόψη τη σταθερότητα της ευρωζώνης, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις πραγματικές χρηματοοικονομικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις με τη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων.

Αύριο στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) και στις 4 το απόγευμα το Eurogroup. Εκεί, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αν υπάρξει συμφωνία για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, την επομένη είναι πιθανό να μη συγκληθεί η Σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά τη λεγόμενη «χρηματοδότηση-γέφυρα» που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τον επόμενο μήνα, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε ότι για να ξεκινήσει η συζήτηση αυτή, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει συμφωνία για τη μακροχρόνια χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε, επίσης, ότι η Συνθήκη του ΕΜΣ δεν προβλέπει πρόωρες εκταμιεύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια