Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: "Είμαστε κοντά στην συμφωνία"

Δύο συνεντεύξεις παραχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα εκφράζοντας τις βασικές τοποθετήσεις του αναφορικά με την πολιτική της Κυβέρνησης Τσίπρα και τις εξελίξεις με την συμφωνία με τους εταίρους.

Όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9», στην εκπομπή «Με υπογραφή» της δημοσιογράφου, Γιάννας Παπαδάκου, ο, κ.Μητσοτάκης, «είμαστε κόντα στο να κλείσει η συμφωνία. Σίγουρα είναι μια σκληρή συμφωνία είναι όμως απείρως καλύτερη από την εθνική καταστροφή. Εμείς εξουσιοδοτούμε την Κυβέρνηση να υπογράψει τη συμφωνία και όχι να έρθει σε ρήξη».

«Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση, πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες, αντιλαμβάνεται το βάρος των ευθυνών της και παίρνει την απόφαση να υπογράψει μια συμφωνία εμείς είπαμε εξαρχής ότι θα στηρίξουμε. Η Νέα Δημοκρατία θα στείλει μήνυμα προς τα έξω και σε διάφορους κακοπροαίρετους που μπορεί να επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Η ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη ούτε μπορούν οι έλεγχοι των κεφαλαίων που υπέγραψε η Κυβέρνηση να αρθούν σύντομα. Θυμίζω ότι στην Κύπρο διήρκεσαν 18 μήνες. Έχει γίνει ζημία στο τραπεζικό σύστημα και στην πραγματική οικονομία. Χρέος μας είναι να επουλώνουμε τις πληγές μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα και προφανώς μία σύναψη συμφωνίας για ένα τρίτο Μνημόνιο θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8», στη δημοσιογράφο, Κάτια Μακρή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε σε γενικές γραμμές τα όσα προαναφέρθηκαν και θεωρεί μάλιστα πως «το κείμενο θα γίνει αποδεκτό από τους πιστωτές μας αν και θα χρειαστούν κάποιες τροποποιήσεις. Από τη στιγμή που οι θεσμοί λένε ότι είναι βάση για συζήτηση, υπάρχουν οι προϋποθέσεις επίτευξης συμφωνίας, εξάλλου το κείμενο έχει γραφτεί μαζί με τους θεσμούς».

«Το πακέτο των μέτρων είναι πολύ βαρύ και έχει υφεσιακές επιπτώσεις, όμως και πάλι θα είναι απείρως καλύτερο από την εθνική καταστροφή που θα συνεπάγετο μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ύφεση φέτος θα είναι της τάξης του 3% στην καλύτερη περίπτωση μόνο και μόνο από τις κλειστές τράπεζες. Ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους οι πολίτες πώς φτάσαμε εδώ μέσα σε πέντε μήνες. Αυτό που προέχει σήμερα είναι να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις προς την Ευρώπη και προς εκείνους που μπορεί να αλληθωρίζουν και επιδιώκουν μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

«Η ψηφοφορία που θα γίνει σήμερα στη Βουλή αφορά σε ένα μόνο στάδιο σε μια μακρά διαδικασία. Σήμερα δεν ψηφίζουμε για τα μέτρα, ούτε για το τρίτο Μνημόνιο. Σήμερα στη Βουλή εμείς θα παράσχουμε στον πρωθυπουργό την εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση υπό μια βασική προϋπόθεση: να επιστρέψει με συμφωνία. Δεν τον εξουσιοδοτούμε σε καμία περίπτωση να οδηγήσει τη χώρα στη ρήξη. Αυτό που επείγει αυτήν τη στιγμή είναι να αποφευχθεί η απόλυτη εθνική καταστροφή μιας άτακτης εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, είπαμε εξαρχής στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα βάλουμε πλάτη αρκεί να συγκρουστεί με τις ακραίες φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν το είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες, το τίμημα θα ήταν λιγότερο βαρύ για τη χώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Εμείς βάζουμε πάνω από το κόμμα τη χώρα και λέμε: φέρε συμφωνία ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν έχω ένδειξη ότι ο πρωθυπουργός πάει σε ρήξη αλλά τον έχω δει πολλές φορές να αλλάζει γνώμη και να ακολουθεί μια διαπραγματευτική τακτική που δεν έχει λογική και δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Δεν μπορώ να αποκλείσω πολιτικές εξελίξεις, αλλά δεν αφορούν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζεται με αρραγές και ενιαίο μέτωπο στη συζήτηση. Ως προς το εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός πρέπει να διαχειριστεί τις θύελλες τις οποίες προκάλεσε», συμπλήρωσε τελειώνοντας ο κ.Μητσοτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια