Ειδήσεις

"Γαλάζιες Σημαίες" σε Κίσσαμο και Φαλάσαρνα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά βραβεύτηκε με την «Γαλάζια Σημαία», η παραλία «Μαύρος Μόλος - Πλάκα», στην πόλη της Κισσάμου, από τον Δήμαρχο κ.Θεόδωρο Σταθάκη, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Στη σεμνή τελετή έδωσαν το παρών αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες της περιοχής και επισκέπτες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η «Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές, ανέφερε ο Δήμαρχος Κισσάμου, να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση του Δήμου μας με 3 Γαλάζιες Σημαίες συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε μας στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας».

Τη Δευτέρα η ανάρτηση της «Γαλάζια Σημαίας» στα Φαλάσαρνα

Στο μεταξύ, εκδήλωση για την ανάρτηση της «Γαλάζιας Σημαίας», στις παραλίες Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2, που βρίσκονται στα Φαλάσαρνα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 11.00 το πρωί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια