Ειδήσεις

Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι εξουσιοδοτούν Τσίπρα για συμφωνία

Οι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις μπαίνουν στην άκρη μπροστά στον εθνικό σκοπό της ευρωπαϊκής προοπτικής και τα περισσότερα ελληνικά κόμματα θα δώσουν "λευκή επιταγή" στον Αλέξη Τσίπρα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να φέρει μία συμφωνία και να αποφευχθεί το Grexit παρέχουν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, το πρωί συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με διευρυμένη σύνθεση, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αναφέρει στην εισήγησή του: «Η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι μέχρι την Κυριακή η χώρα θα πρέπει να έχει συμφωνία που θα την κρατά στο ευρώ και στην Ευρώπη».

Η ΝΔ ξεκαθαρίζει προς τον πρωθυπουργό: «Σου δίνουμε την εξουσιοδότηση να φέρεις συμφωνία, σου δίνουμε όχι μόνο εξουσιοδότηση, αλλά εντολή να αποτρέψεις την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ. Και για το πώς φτάσαμε στην όποια συμφωνία θα μιλήσουμε μετά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ποτάμι, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνεδριάζει χωρίς την παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με το επιτελείο του Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ.

Ο κ. Γιουνκέρ τόσο στη συνάντηση εργασίας όσο και στην επίσημη συνάντηση που ακολούθησε, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας, στο πλευρό των Ελλήνων, με τον κ. Θεοδωράκη να δηλώνει αμέσως μετά με την συνάντηση με τον Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ:

«Η πρώτη εκτίμηση (σ.σ. του κ. Γιουνκέρ) είναι ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση. Εδώ θα πρέπει να πούμε και μια αλήθεια, ότι τα περισσότερα πράγματα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση είναι παλιότερες προτάσεις του προέδρου Γιούνκερ, είναι προτάσεις που κάποια στιγμή απορρίφθηκαν και τώρα επανέρχονται. Τέλος πάντων δεν είναι η ώρα για έναν τέτοιο απολογισμό. Πάντως, υπάρχει μελέτη της ελληνικής πρότασης, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση μένει να δούμε κάποιες λεπτομέρειες και να δουν και οι θεσμοί τις δικές τους λεπτομέρειες».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό δηλώνοντας πως δεν μπορεί να διακινδυνέψει καμία πρόβλεψη με αυτόν τον πρωθυπουργό και αυτήν την κυβέρνηση. «Ακόμα και η πράξη που σήμερα κάνει, ανεξαρτήτως πώς θα τη χειριστεί η Βουλή, είναι μία πράξη πολιτικής πονηρίας και πολιτικού τακτικισμού», ενώ έκανε λόγο για εγκληματικά λάθη του πρωθυπουργού τους τελευταίους πέντε μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια