default-image

Κ. Βεργόπουλος: "Μόνο η λιτότητα δεν αρκεί"

Κρήτη
Κ. Βεργόπουλος: "Μόνο η λιτότητα δεν αρκεί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκτίμηση ότι «η συμφωνία με τα μέτρα που έστειλε προς έγκριση στους δανειστές της η Ελλάδα, είναι ένα νέο τρίτο βαρύ μνημόνιο, που όμως έχει τη διαφορά ότι περιλαμβάνει και σαφείς αναφορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ένα γερό αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ.», έκανε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο "Παρίσι VIII" Κώστας Βεργόπουλος μιλώντας στο 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη.  

Ο κ. Βεργόπουλος πρόσθεσε ότι «πλέον η συζήτηση στη Ευρωζώνη έχει ανοίξει πως μόνο η λιτότητα δεν αρκεί, εκτιμώντας πως η ρήξη μεταξύ Γερμανικής Ευρωζώνης και Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών έρχεται στην επιφάνεια.

Το δημοψήφισμα όπως είπε μπορεί να ήταν λάθος στη εκκίνηση του, αποδεικνύεται όμως με την ερμηνεία που του έδωσε ο πρωθυπουργός και η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων έγινε διαπραγματευτικό όπλο».

Εκτίμησε τέλος «πως η Γερμανία παρά τις ακραία προσβλητικές θέσεις του Σόιμπλε, έχει ρήγματα πια στη πολιτική μονοδιάστατης λιτότητας και είναι υποχρεωμένη να ανοίξει την συζήτηση και για άλλες πολιτικές. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταρρεύσει τάχιστα όλη η ευρωζώνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News