Ειδήσεις

Β. Σιούτη: "Συμφωνία χωρίς στρατηγική και σχέδιο ρήξης"

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός στο κυβερνητικό επιτελείο, παρά μόνο κινήσεις με βάση τη διάθεση και το κλίμα που διαμορφώνεται από τις αντιδράσεις ή όχι πάνω στα σκληρά μνημονικά μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές», είπε η Βασιλική Σιούτη μιλώντας στον 9,84 και τον Γ. Σαχίνη.

Η κ. Σιούτη τόνισε πως «από την άλλη δεν υπάρχει και κανένα σχέδιο σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, γεγονός που θα καθιστούσε τραγωδία για τα φτωχά λαϊκά στρώματα ένα τυχόν Grexit. Το δημοψήφισμα του συντριπτικού όχι, εξαϋλώθηκε σε ένα ναι σε μία συμφωνία πολύ χειρότερη από το πακέτο Γιούνκερ, γεγονός που εκ του αποτελέσματος το καθιστά κόλαφο για τους εμπνευστές του».

Όπως είπε μεταξύ άλλων «το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση αυτή την ώρα επιδιώκει τη συμφωνία, δε θα πρέπει όμως να αποκλειστεί στο παρά ένα μία κίνηση "ηρωικής εξόδου" γιατί τα μέτρα της είναι αβάσταχτα, με καταψήφιση της συμφωνίας στη ολομέλεια της Βουλής, ώστε να μπλοκαριστούν για λίγες μέρες τα τελεσίγραφα των δανειστών, αν και η προοπτική μίας ασύντακτης χρεωκοπίας χωρίς ετοιμότητα και σχέδιο θα ήταν άμεσα καταστροφική για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια