default-image

ΕΚΗ: "Να επαναλειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές"

Ηράκλειο
ΕΚΗ: "Να επαναλειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύελλα αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο έχει ξεσπάσει, με το κλείσιμο των κοινωνικών δομών στην Κρήτη. Την δική τους παρέμβαση με επιστολή στους Υπουργούς Εργασίας, κ. Σκουρλέτη, Οικονομικών κ .Ευκλείδη και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ.Σταθάκη, εξέφρασε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ζητείται από τους υπουργούς και βουλευτές Ηρακλείου να μεριμνήσουν έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των «Δομών Κοινωνικού Δικτύου άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας», που λειτουργούν και στο δήμο Ηρακλείου από τον Ιανουάριο του 2013 και αποτελούν σανίδα σωτηρίας, όσων στερούνται το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, άνεργοι, άστεγοι και ανασφάλιστοι.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην επιστολή τους,

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σας καλεί να στηρίξετε και να χρηματοδοτήσετε τις «Δομές  Κοινωνικού  Δικτύου άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας», που αποτελούν την τελευταία ελπίδα όλων των οικογενειών που στερούνται το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, αντιμετωπίζουν την ανεργία, εξωθούνται στην αστεγότητα, αποκλείονται από τη δημόσια υγεία, που βρίσκονται σε αυτή την τραγική θέση λόγο της οικονομικής κρίσης της χώρας που διανύουμε τα τελευταία πέντε χρόνια και για το οποίο σίγουρα  δεν είναι υπεύθυνοι.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δίκτυο λειτουργεί 15/1/2013, απασχολούσε 33 εργαζόμενους, αποτελούμενο από 7 κοινωνικές δομές, μόνο στο Δήμο Ηρακλείου το δίκτυο εξυπηρετούσε 5.000 ευπαθείς  άτομα, στηρίζοντας τους όχι μόνο υλικά αλλά και ψυχολογικά.

Είναι απαραίτητο να επισημάνουμε ότι 15/6/2015 η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ταμειακών Ε.Π. του Ε.Κ.Τ συνεδρίασε με τα αρμόδια Υπουργία και αποφάσισαν την τροποποίηση της υπ' αριθ. 206136/οικ.6.1473/14-03-2012 (ΑΔΑ: Β443Λ-6Ρ5) Πρόσκλησης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, παρατείνοντας τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας έως 30.09.2015 ορίζοντας «Ως ανώτατο όριο προϋπολογισμού για κάθε Σχέδιο Δράσης που αφορά στη δημιουργία νέων ή/και στη συνέχιση της  λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» το ποσό των 1.927.000 €, όπως αναρτήθηκε και στο « ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με Α.Δ.Α. Ω5ΔΗ465ΦΘΘ_5ΙΦ .

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητάει την άμεση επαναλειτουργία των παραπάνω δομών, έχοντας υπόψη μας το κοινωνικό έργο που επιτελούσαν καθημερινά σε 5.000 συνανθρώπους μας στο Δήμο Ηρακλείου. Η στέρηση υποστηρικτικού δικτύου για κάθε μέρα που περνά αφήνει στη δίνει της ανεργίας μόνο για το Δήμο Ηρακλείου 33 εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών, καθώς και έρμαια των δυνών τους όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οδυνηρό το  γεγονός ότι στόχος των συγκεκριμένων προγραμμάτων ήταν: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News