Ειδήσεις

Β.Κώτσος: Θετική η κατάργηση της εξίσωσης του φόρου καυσίμων

Αλλαγές στην αγορά πετρελαιοειδών εξετάζει η κυβέρνηση με την κατάργηση της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα, ο φόρος θα καθοριστεί στα 6 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα 33 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης.

«Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού ως το τέλος του έτους θα έχει "κλειδώσει" όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει ως το τελευταίο πρατήριο».

Σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ, η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. ευρώ από τα δημόσια έσοδα. Την ίδια στιγμή θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό που ήταν η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

«Θετικό το μέτρο για όλους μας, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, αρκεί με το νέο μνημόνιο οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα αγοράς καυσίμων», η θέση του αντιπροέδρου της ΠΟΠΕΚ Βαγγέλη Κώτσου στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια