Ειδήσεις

Καταργείται η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταργήσει την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με διάταξη νόμου που θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς. Αυτό αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο φόρος θα καθοριστεί στα 6 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα 33 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης. Πρόσθεσε ότι δε φοβάται ότι θα υπάρξει φοροδιαφυγή καθώς «μέχρι το τέλος του έτους θα έχει "κλειδώσει" όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

Όπως αναφέρει το agronews.gr, ο υπουργός επικαλέστηκε μελέτη του ΚΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. από τα δημόσια έσοδα.

Συμπλήρωσε επίσης ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό που αποτελούσαν την δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια