default-image

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου λόγω… δημοψηφίσματος

Κρήτη
Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου λόγω… δημοψηφίσματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχώρησαν τα μέλη της δημοτικής κίνησης "Ενεργοί Πολίτες" πριν το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, καθώς, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, κατά την τοποθέτησή τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που τέθηκε προς συζήτηση υπήρξαν παρεμβάσεις, που είχαν σκοπό, όπως υποστηρίζουν, να μην ακουστεί η άποψή τους.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση οι "Ενεργοί Πολίτες", τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία είναι το οξυγόνο της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου», επισημαίνουν τα εξής:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε για συζήτηση, μετά από παρέμβαση της κ. Αμανατίδου από την "Άμεση Δημοκρατία", το θέμα του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μετά και την παρέμβαση του κ. δημάρχου, με τις εξηγήσεις που έδωσε για την επιλογή του (αναφαίρετο δικαίωμα) ζητήσαμε σαν δημοτική κίνηση να τοποθετηθούμε.

Το περιεχόμενο της παρέμβασής μας, που τέθηκε με ηρεμία και πολιτική δικαιολόγηση, φαίνεται πως δεν ήταν ανεκτό και αποδεκτό από τον πρόεδρο και άλλους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και με συνεχείς παρεμβάσεις προσπάθησαν να μη διατυπωθεί και ακουστεί η άποψη μας.

Φαίνεται πως κάποιους η λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος, η επιλογή μαζικά του ΟΧΙ, το οποίο επετεύχθη σε συνθήκες μεγάλης τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης, δε δίδαξε τίποτε και επέλεξαν να μεταφέρουν αυτό το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την προσπάθεια αφαίρεσης της δυνατότητας διατύπωσης της γνώμης μας.

Η Δημοκρατία πρέπει να είναι το οξυγόνο στη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι φωνές και οι ενέργειες παραγόντων που έρχονται από το παρελθόν πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές.

Καλούμε όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου, τις παρατάξεις, τους δημοτικούς συμβούλους να διαφυλάξουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και το αναφαίρετο δικαίωμα στη διατύπωση γνώμης.

Επιλέξαμε να αποχωρήσουμε από τη συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι δε θέλαμε σε καμιά περίπτωση να μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο φραστικών και άγονων αντιπαραθέσεων και εντάσεων (διότι αυτές ήταν οι διαθέσεις διαφόρων)», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου των "Ενεργών  Πολιτών".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News