default-image

25χρονος έκλεβε χαλκό από κολυμβητήριο και κοιμητήρια

Κρήτη
25χρονος έκλεβε χαλκό από κολυμβητήριο και κοιμητήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολυμβητήριο και κοιμητήρια είχε "βάλει στο μάτι" ένας 25χρονος στο Ηράκλειο, από τα οποία αφαιρούσε κυρίως χαλκό, όμως δεν άργησε τελικά να πέσει στα δίχτυα της Αστυνομίας που εξιχνίασε τις εν λόγω κλοπές. Στη λεία του 25χρονου συγκαταλέγονται και άλλα αντικείμενα, εκτός του χαλκού, τα οποία είχε αφαιρέσει σε τρεις περιπτώσεις κλοπής, ενώ την τέταρτη φορά που επιχείρησε να κλέψει μπήκε τέλος στη δράση του καθώς αστυνομικοί που αντιλήφθηκαν τις προθέσεις του τού πέρασαν χειροπέδες.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος συνελήφθη χθες Τετάρτη (08.07.2015) το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής, που διαπράχθηκε σε κολυμβητήριο στο Ηράκλειο.

Επιπλέον, οι Αρχές εξιχνίασαν ακόμη μια υπόθεση κλοπής στο κολυμβητήριο και δύο κλοπές που διαπράχθηκαν σε κοιμητήρια του Ηρακλείου στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο 25χρονος.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης ο 25χρονος, αφού απέσπασε μηχανισμούς αλουμινίου, στη συνέχεια προσπάθησε να αφαιρέσει είδη αλουμινίου από το κολυμβητήριο ιδιοκτησίας ενός 41χρονου, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 25χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 30.06.2015 έως και 07.07.2015, είχε διαπράξει ακόμη μία κλοπή στο κολυμβητήριο αφαιρώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα χαλκού.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τμήμα χαλκοσωλήνα, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα. Επιπλέον, στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών Αρχών, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 10.06.2015 έως και 08.07.2015, ο 25χρονος είχε διαπράξει ακόμα δύο κλοπές σε κοιμητήρια του Ηρακλείου, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα χαλκού.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News