Ειδήσεις

"Ρήγμα" στη Νέα Δημοκρατία λόγω της πρωτοβουλίας Ντόρας

Η χθεσινή είδηση έλεγε ότι «αποστολή της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να προωθήσει την ελληνική υπόθεση». Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επανερχόμενος στη "σκληρή" γραμμή Σαμαρά (την οποία τελικώς... εγκατέλειψε μόνο για δύο 24ωρα), άρχισε... ανένδοτο κατά ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερα οξείες κορώνες!

Οπότε το όλο σκηνικό προκάλεσε εύλογες απορίες, οι οποίες λύθηκαν σήμερα: η αποστολή στις Βρυξέλλες - όπου μετέβησαν σήμερα Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Κωστή Χατζηδάκη και τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη - είναι... ιδιωτική πρωτοβουλία των στελεχών που κάνουν το ταξίδι!

Συγκεκριμένα από τη Ν.Δ. διευκρινίζεται (έκανε και σχετικές δηλώσεις ο εκπρόσωπος του κόμματος) ότι πρόκειται για μία απόφαση που δεν ελήφθη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά για μια «ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία δεν ευρίσκεται υπό την αιγίδα της Ν.Δ.».

Στόχος του ταξιδιού των τριών στελεχών στη βελγική πρωτεύουσα είναι να συναντήσουν Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να βοηθήσουν τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας.

Από τη Ν.Δ. αναφέρεται ωστόσο ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρωτοβουλίες μεμονωμένες αυτού του τύπου δε βοηθούν τη διαπραγμάτευση, αλλά ούτε τη στρατηγική του κόμματος. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, αν κάτι δεν πάει καλά στη διαπραγμάτευση, η Ν.Δ. θα χρεωθεί κινήσεις και παρασκηνιακές συσκέψεις τις οποίες δεν έχει συμφωνήσει να γίνουν.

«Είναι θεμιτές όλες οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά οι ώρες είναι κρίσιμες για την Ελλάδα και επιβάλλεται συντονισμός και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Είναι επικίνδυνο να αναλαμβάνει ο καθένας κάποια κίνηση μόνος του. Είδατε τον Παναγιώτη Καρκατσούλη να μεταβαίνει στο εξωτερικό για επαφές; Πηγαίνει ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης», αναφέρουν πηγές που έχουν γνώση των τεκταινομένων στη Ν.Δ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια