default-image

Λουκέτο στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές δομές του Δήμου

Ηράκλειο
Λουκέτο στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές δομές του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ξαφνικός θάνατος" από προχθές Τρίτη για τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου, καθώς η μία μετά την άλλη, απολύοντας τους εργαζόμενους, άρχισαν να τοποθετούν λουκέτα. Σχεδόν μουδιασμένοι οι 33 εργαζόμενοι που περίμεναν χθες να υπογράψουν για την παράταση εργασίας τους για τρεις μήνες, αντί σύμβαση εργασίας, κλήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις τους.

Μια σειρά από δομές, αυτές που κάλυπταν βασικές ανάγκες των πιο ευάλωτων ομάδων μέχρι και 2.000 άτομα, τινάχθηκαν στον αέρα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Άλλωστε όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι επί τρεις μήνες δούλευαν δίχως να έχουν πληρωθεί.

Ο Ξενώνας Αστέγων, ο Λαχανόκηπος, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το συσσίτιο και το Παντοπωλείο αλλά και η Τράπεζα Χρόνου αποτελούν ήδη παρελθόν και μάλιστα στην πιο δύσκολη στιγμή στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Στο πλευρό των εργαζομένων οι ωφελούμενοι, οι άνθρωποι από το Κέντρο Αστέγων, που ο μοναδικός τους φόβος πια όπως λένε είναι ότι και πάλι θα βρεθούν στο δρόμο.

Οι φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων, που εδώ και μήνες δε λαμβάνουν χρήματα, «αδυνατούν να συνεχίσουν την υλοποίησή τους», εξήγησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, διευκρινίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες του Δήμου η λειτουργία των δομών να συνεχιστεί έστω και με λιγότερους εργαζόμενους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_cigrm9oo/

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News