Ειδήσεις

Τρισέ: Καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

«Οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταδείξει ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα», επισημαίνει ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. «Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνιστούσε μία οικονομική καταστροφή, διαλύοντας την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», τονίζει.  

Ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε πως «εάν η Ελλάδα θέλει πραγματικά μία συμφωνία, πρέπει να το αποδείξει», ενώ συνέχισε εξηγώντας ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα ευθύνεται η ελληνική πλευρά».

Όσον αφορά τις επιπτώσεις του Grexit στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο για «τεράστια καταστροφή» και ευρεία συρρίκνωση του ΑΕΠ. «Θα υπάρξει μία πραγματική έκρηξη της οικονομίας, μία δραματική αύξηση της ανεργίας και μία σημαντική πτώση του επιπέδου ζωής», περιγράφει ο κ. Τρισέ.

Καταλήγοντας, ο πρώην Ευρωπαίος τραπεζίτης προειδοποιεί ότι το Grexit θα συνεπάγεται την απώλεια της αξιοπιστίας της Ευρωζώνης, αλλά και τεράστιους γεωπολιτικούς κινδύνους για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια