Ειδήσεις

Εισαγγελέας: Να μην παραπεμφθεί ο Κασιδιάρης για την υπόθεση Μπαλτάκου

Να μην καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Ηλίας Κασιδιάρης για την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης της Ν.Δ. Τάκη Μπαλτάκο, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας.

Στην πολυσέλιδη πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι η συνομιλία που είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Τάκη Μπαλτάκο στο γραφείο του τελευταίου στην βουλή τον Οκτώβριο του 2013, ήταν μία συνομιλία που αφορούσε σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

«Η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της Κυβέρνησης και  ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος  τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου.... Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρούμενων αυτών καθηκόντων, υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική» αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος τονίζει ότι ο βαθμός της εμπιστευτικότητας της συζήτησης προκύπτει και από την ίδια την κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, χρησιμοποίησε το υλικό της συζήτησης που είχε με τον έμπιστο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την στιγμή που η βουλή, εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας, εξέταζε το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

«Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδιδόταν..., υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή.... εν όψει μάλιστα και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του», αναφέρει ο εισαγγελέας.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια