Ειδήσεις

"Τώρα δίνουμε μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη"

«Αυτή τη στιγμή δίνουμε τη μάχη των μαχών για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω ότι προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία και στην κυβερνητική παράταξη αλλά και στη χώρα, αυτοί οι άφρονες που καλλιεργούν σενάρια ρήξης και επιστροφής στη δραχμή», δήλωσε ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από τη Βουλή, μετά από την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Συντονιστικής Επιτροπής και της Συντονιστικής Ομάδα της Επιτροπής Διαλόγου του "Ποταμιού".

Ο κ. Θεοδωράκης παράλληλα ανέφερε ότι «το "Ποτάμι" προσπαθεί για την εθνική συνεννόηση» και τόνισε ότι «για τους Έλληνες το να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πράξη προδοσίας».

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:


«Οι Έλληνες θέλουν λύση, οι Έλληνες θέλουν ευρώ, οι Έλληνες θέλουν Ευρώπη. Το Ποτάμι προσπαθεί για την εθνική συνεννόηση. Ελπίζουμε πως ο Πρωθυπουργός θα επιμείνει στη Εθνική γραμμή που είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια δεν αρκεί να το λέμε. Είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού να το κάνει πράξη. Ελπίζουμε η πρόταση που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά να βοηθά και να μην αφήνει κανένα παράθυρο ώστε να μας πουν κάποιοι την Κυριακή «Όχι». Γιατί όπως μαθαίνετε- και είναι πολύ δυσάρεστο για εμάς -υπάρχουν αρκετοί που πανηγυρίζουν στην Ευρώπη. Είναι οι γνωστοί συντηρητικοί κύκλοι, με την λογική ότι οι Έλληνες όπου να ναι αποχαιρετούν το κοινό Ευρωπαϊκό μας σπίτι. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο και ελπίζω η συνάντηση που θα γίνει, αν χρειαστεί και σήμερα, να ξεδιαλύνει κάποιες μικρές αμφιβολίες που υπάρχουν για την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες στην Ευρώπη».


Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε ερωτήσεις


Δημοσιογράφος: Με τον κ. Τσίπρα τι είπατε;


Σταύρος Θεοδωράκης: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό όπως μίλησα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχει μία συνεχής επαφή. Σημασία έχει ο κ. Τσίπρας να αποδείξει ότι ψυχή τε και σώματι είναι δοσμένος σε αυτή την εθνική υπόθεση. Αυτή η εθνική υπόθεση έχει μόνο έναν τίτλο "η Ελλάδα παραμένει στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχυρή χώρα και με ευρώ"».


Δημοσιογράφος: Μιλήσατε και για προδοσία;

«Είπα κάτι που πιστεύω ότι το λένε όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα με το αν ψήφισαν όχι η ναι στο πρόσφατο Δημοψήφισμα. Για τους Έλληνες το να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πράξη προδοσίας. Πρέπει να μείνουμε στην Ευρωζώνη και πρέπει να παλέψουμε μέσα στην Ευρώπη. Τίποτα δεν είναι ιδανικό στην Ευρώπη και τίποτα δε θα μας χαριστεί. Δε θα γυρίσουμε όμως σε προγράμματα λιτότητας. Άλλο ο μεγάλος κοινός αγώνας για μια συμφωνία που θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη και άλλο να λιποτακτούμε αυτή την ύστατη ώρα με κίνδυνο να φύγουμε από την Ευρώπη και να γίνουμε μία περιθωριακή χώρα των Βαλκανίων. Αυτό για όλους μας είναι κάτι που δεν θα δεχθούμε και βέβαια είναι προδοσία».


Δημοσιογράφος: Θα γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών; Θα γίνει άτυπη ενημέρωση στο Μαξίμου;


«Η πρωτοβουλία είναι του Πρωθυπουργού. Εμείς θέλουμε να σταθεροποιηθεί η χώρα. Δεν συμφωνούμε με ορισμένες απόψεις που ακούστηκαν σήμερα, να κάνουμε νέο δημοψήφισμα, να κάνουμε εκλογές, να κάνουμε συνεδρίαση στη Βουλή ή να καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Σημασία έχει ότι πρέπει η Ελληνική πλευρά να ετοιμαστεί για να δώσει αύριο την πρόταση της στους Θεσμούς. Δεν μας ενδιαφέρει η κωλυσιεργία. Υπάρχει ξέρετε, μια παλιά πολιτική άποψη, μια παλιά πολιτικάντικη συμβουλή ότι στις δύσκολες ώρες να βγάζεις την ουρά σου απ' έξω, να παίζεις καθυστέρηση. Το Ποτάμι δεν παίζει καθυστέρηση, ούτε βγάζει την ουρά του απ' έξω. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είναι εδώ για να μοιραστεί το κόστος αλλά και τις ευθύνες μιας τέτοια συμφωνίας, αρκεί ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να κάνει τη μεγάλη κίνηση και να πει «ναι» στην παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή ζώνη, στην παραμονή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».


Δημοσιογράφος: Είστε αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση;

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό -να το πούμε όλοι μαζί ενωμένοι- ότι αυτή τη στιγμή δίνουμε τη μάχη των μαχών για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω ότι προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία και στην κυβερνητική παράταξη αλλά και στη χώρα, αυτοί οι άφρονες που καλλιεργούν σενάρια ρήξης και επιστροφής στη δραχμή. Ο ελληνικός λαός θα είναι πολύ αυστηρός μαζί τους την επόμενη ημέρα. Η μάχη πρέπει να είναι για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τις λεπτομέρειες και το πώς θα είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, θα έχουμε τον χρόνο να το συζητήσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια