default-image

Facegloria: Αυτός είναι ο θρησκευτικός αντίπαλος του Facebook

Επιστήμη
Facegloria: Αυτός είναι ο θρησκευτικός αντίπαλος του Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ομάδα πιστών της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Βραζιλία δημιούργησε νέο κοινωνικό δίκτυο στο οποίο απαγορεύονται οι βρισιές και υλικό που εμπεριέχει οποιαδήποτε μορφή ερωτικού περιεχομένου.

Το όνομα του νέου κοινωνικό δικτύου είναι Facegloria και οι δημιουργοί του υποστηρίζουν οτι έχει μέχρι σήμερα πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους χρήστες μέσα σε μόλις ένα μήνα λειτουργίας του.

Στο νέο θρησκευτικό κοινωνικό δίκτυο, απαγορεύονται οι βρισιές (περίπου 600 λέξεις θεωρούνται απαγορευμένες), οποιοδήποτε υλικό περιέχει ομοφυλοφιλικό ή ερωτικό περιεχόμενο, ενώ αντί για το «Like» που έχει το Facebook υπάρχει το αντίστοιχο «Αμήν».

«Στο Facebook εκτίθεται κανείς σε μεγάλο όγκο περιεχομένου που εμπεριέχει βία και πορνογραφία. Για το λόγο αυτόν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο στο οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητούν για τον Θεό, την αγάπη και να κηρύττουν τον λόγο του», δήλωσε ο Ατίλα Μπάρος, ένας εκ των δημιουργών της ιστοσελίδας.

Προς το παρόν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στα πορτογαλικά, όμως πολύ σύντομα θα συμπεριληφθούν σε αυτό και άλλες γλώσσες, ενώ υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη σχετικής εφαρμογής για φορητές συσκευές.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News