default-image

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Π.Κ. για το περιστατικό ξυλοδαρμού

Κρήτη
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Π.Κ. για το περιστατικό ξυλοδαρμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτητή από αστυνομικό, που καταγγέλθηκε στο Ρέθυμνο, εξέδωσε ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο συμφοιτητή τους και καταγγέλλουν «απερίφραστα την «απρόκλητη επίθεση» σε βάρος του.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ανυπόστατα ψεύδη» εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης, που εξέδωσε δελτίο Τύπου για το περιστατικό, καλούν τη δημοτική Αρχή Ρεθύμνου και τις Αρχές της Περιφέρειας να αναλάβουν δράση ούτως ώστε να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες για την απόδοση δικαιοσύνης, όπως και την πανεπιστημιακή κοινότητα να καταδικάσει σύσσωμη το γεγονός, ενώ τέλος ζητούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μεριμνήσει, επιτέλους, «για ένα ακόμα από τα εκατοντάδες "μεμονωμένα" περιστατικά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου, «εφόσον το γεγονότα σχετικά με τον ξυλοδαρμό του συμφοιτητή μας, μέλους του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ρεθύμνου, Β.Γ., έχουν γνωστοποιηθεί αρκετά δε θα επαναλάβουμε τι έχει συμβεί. Ωστόσο θέλουμε σαν Σύλλογος μεταπτυχιακών θέλουμε να εκφράσουμε τα εξής:

1. Καταγγέλλουμε απερίφραστα την παντελώς απρόκλητη επίθεση του αστυνομικού απέναντι στο συμφοιτητή μας καθώς και τη συμπεριφορά των υπόλοιπων αστυνομικών. Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές Αρχές για την ανοχή τους σε τέτοιου είδους πρακτικές τρομοκρατίας από τα όργανα του κράτους που οφείλουν να τηρούν τους νόμους με ευλάβεια και δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης.

2. Καταγγέλλουμε απερίφραστα και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης για τα ανυπόστατα ψεύδη και έμμεσες προκλητικότατες απειλές που διαδίδει απέναντι σε πολιτικούς χώρους μέσω της ανακοίνωσής της (07/07/15). Οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι τρέφουν αυταπάτες αν νομίζουν ότι δε θα βρεθούν υπόλογοι για τη στάση τους να υπερασπιστούν τον εγκληματία αστυνομικό, σε βαθμό που να τον παρουσιάζουν σαν θύμα αντί για θύτη. Τρέφουν αυταπάτες αν πιστεύουν ότι το θέμα θα ξεχαστεί και ότι θα αργήσει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάπτυστη αυτή ανακοίνωση δεν εκφράζει το σώμα τον αστυνομικών της πόλης αλλά αποτελεί μια ακραία αυθαίρετη πράξη του συγγραφέα του εν λόγω κειμένου.

3. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να επαναλάβουμε: Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Β. συνειδητά απέκρυψαν απ 'αυτόν ότι ο δράστης ήταν άνθρωπός της Ασφάλειας. Καθώς γνώριζαν -πολύ καλά- ότι ο τελευταίος είναι γνωστός για τη βίαιη συμπεριφορά του στο παρελθόν, προσπάθησαν να μεταπείσουν τον Β. να μην προχωρήσει σε μήνυση απειλώντας από τη μια, και "πουλώντας" του "συγκάλυψη" από την άλλη: Με φράσεις όπως: "Μην μπλέξεις με αυτόν", "Όπου υπάρχει αστυνόμος δεν υπάρχει νόμος", και το καλόπιασμα: "Κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες; Εδώ θα τα βρούμε. Κάνεις ένα παράπτωμα στη δουλειά σου; Εδώ" και άλλα τέτοιου είδους.

4. Καλούμε τις δημοτικές Αρχές του Ρεθύμνου και τις Αρχές της Περιφέρειας Κρήτης να πάρουν θέση και να αναλάβουν δράση ούτως ώστε να μην καθυστερήσουν στο ελάχιστο οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση δικαιοσύνης, καθώς και για να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια φαινόμενα.

5. Καλούμε τις πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας σύσσωμη να καταδικάσει το γεγονός, ως οφείλει απέναντι στο μέλος της, αλλά και ως θεσμός που εμπνέει με το κύρος του την τοπική κοινωνία.

6. Καλούμε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μεριμνήσει, επιτέλους, για ένα ακόμα από τα εκατοντάδες "μεμονωμένα" περιστατικά. Είναι πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα να μένουν ατιμώρητα τόσα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, σε βαθμό που τείνουν να γίνουν κανόνας. Δε θα αφήσουμε να γίνουν κανόνας. Έχουμε βαρεθεί τόσα χρόνια αγώνων του λαού ενάντια στα μνημόνια να παραπέμπονται τέτοια θέματα σε έρευνες και επιτροπές με αποτέλεσμα να μη δίνεται καμία απάντηση. Ως εδώ με την ανέχεια στο παρακράτος και τους φασιστικούς θύλακες στην Αστυνομία. Με τέτοιου είδος πρακτικές η υπηρεσία παροχής ασφάλειας φαίνεται ότι παρέχει τη μέγιστη ανασφάλεια. Θα είναι απαράδεκτο και προσβλητικό αν ο κάθε φοιτητής και κάθε πολίτης που ζει στο Ρέθυμνο γνωρίζει ότι, μέχρι να αποδοθεί η ποινή, ο ψυχοπαθής αυτός γκάνγκστερ όχι μόνο θα κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά θα συνεχίζει να υπηρετεί στα σώματα ασφάλειας.

Τέλος, όσοι επιδιώκουν να διατηρούν τους φασιστικούς θύλακες εντός της Αστυνομίας, προσδοκώντας σε ένα αυταρχικό κράτος - ή έστω παρακράτος- που να τιμωρεί όσους/ες αγωνίζονται μέσα στην κρίση, όλοι όσοι επιδιώκουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, όσοι φαντάζονται ότι μπορούν να είναι οι νταβατζήδες του νόμου, σύγχρονοι σερίφηδες σε μια χώρα ρημαγμένη, μαφίες που λυμαίνομαι το κράτος και ελέγχουν την κοινωνία, οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία ενωμένους με το ισχυρό όπλο της αλληλεγγύης, ξαναχτίζοντας τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Η πολύπλευρη στήριξη τόσων φορέων, συλλογικοτήτων, και πολιτών στο Ρέθυμνο, και η καταγγελία του γεγονότος, δείχνει ότι αυτή η αλληλεγγύη υπάρχει και αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο.

Είναι αυτονόητη η αμέριστη συμπαράσταση και την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων μας στο συνάδερφό μας!

Ο φόβος δε θα νικήσει, η τρομοκρατία δε θα περάσει!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News