Ειδήσεις

Δανέλλης: "Το Ποτάμι καταψηφίζει το ν/σ περί ιθαγένειας"

Για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας, η ψήφιση του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Βουλή, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για αναβολή της συζήτησης για το νομοσχέδιο που ζήτησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή απορρίφθηκε.

Χθες το νομοσχέδιο συζητήθηκε κατ' άρθρο ενώ σήμερα η συζήτηση συνεχίστηκε στην Ολομέλεια.

H συνεδρίαση ξεκίνησε με τοποθέτηση της αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε πως θα γίνει δεκτή η τροπολογία για την αποποινικοποίηση της μεταφοράς προσφύγων με Ι.Χ. από ιδιώτες εφόσον γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους.

Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης σημείωσε τα εξής: «Τα ψέματα τελείωσαν και ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε χθες το βράδυ ότι το δίλημμα είναι σαφές και μονοδιάστατο: Είτε ευρώ και Ευρώπη είτε δραχμή και Τρίτος Κόσμος.

Ο πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές σήμερα από τη στιγμή που έχουμε περάσει αυτό που οι πιλότοι αποκαλούν "no return point":

Η πρώτη επιλογή είναι να αγνοήσει τις φωνές μιας ισχυρής μερίδας από το κόμμα του, αξιοποιώντας την εθνική συναίνεση που έχει στη διάθεσή του και επώδυνα, αλλά ρεαλιστικά να οδηγήσει τη χώρα στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη.

Η δεύτερη επιλογή είναι να ολοκληρώσει την ολέθρια πορεία των πέντε τελευταίων μηνών και να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή, η οποία θα οδηγεί μοιραία στη δημιουργία ενός περίκλειστου και αυταρχικού κράτους, εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ηρακλείου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε σχέση με το σχέδιο νόμου και δεδομένων των δραματικών εξελίξεων, πρόσθεσε ότι αυτό ίσως να έχει πλέον μικρή σημασία, από τη στιγμή που αν βρεθούμε εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας, λίγη σημασία θα έχει η σύμπλευσή μας με τα κεκτημένα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στα θέματα απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 13 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την άμεση σύσταση Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ), που θα επιβλέπει την κατασκευή «ελληνικού αγωγού» μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι «η προχειρότητα με την οποία συγκολλήθηκε στο παρόν, η πραγματικά άσχετη διάταξη του άρθρου 13 για τη σύσταση της ΔΕΠΕΝΕ, σε ένα ν/σ που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με θέματα ενεργειακής πολιτικής, οδηγεί το Ποτάμι στο να το καταψηφίσει.

Άλλωστε, η Ρωσία καταστρώνει τα δικά της ενεργειακά παιχνίδια, εξυπηρετώντας τα δικά της εθνικά συμφέροντα και δεν ξέρω αν είναι παιχνίδια που θα πρέπει να ενδιαφέρουν και εμάς.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και κυρίως ο αρμόδιος υπουργός φαίνεται να ξεχνούν ότι ο κ. Πούτιν δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Μπρέζνιεφ ούτε με τους επιγόνους του. Μιλάμε για μια άλλη Ρωσία σήμερα, με την οποία δεν ξέρω τι είδους σχέσεις μπορούμε να έχουμε».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του κ. Δανέλλη στην Ολομέλεια:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια