default-image

Μόνο με μετρητά η πώληση αεροπορικών εισιτηρίων από 24 εταιρίες

Ελλάδα
Μόνο με μετρητά η πώληση αεροπορικών εισιτηρίων από 24 εταιρίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αναστολή του δικαιώματος πώλησης εισιτηρίων σε ελληνικά πρακτορεία ταξιδιών προχώρησαν, μέχρι στιγμής, 24 αεροπορικές εταιρείες λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας στην χώρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την «Emirates» η οποία πλέον δέχεται κρατήσεις εισιτηρίων και πληρωμές μόνο με μετρητά, όπως γράφει το in.gr.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, η Virgin, η Turkish Airlines, η Qatar, η Quantas, η Air Baltic, η Pegasus, η China Airlines, η China Airlines, η China Southern, η Philippines και η Cathay αφαίρεσαν από τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας το δικαίωμα να πωλούν εισιτήρια για λογαριασμό τους, φοβούμενες ότι θα χάσουν τα λεφτά τους, παρά το γεγονός ότι κατέχουν εγγυητικές επιστολές των τουριστικών γραφείων.

«Η Emirates επιβεβαιώνει την εμπορική απόφασή της να παύσει προσωρινώς την πώληση εισιτηρίων της εταιρείας μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί τις ήδη ισχύουσες επιλογές κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων μέσω του γραφείου κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων της Emirates στην Αθήνα, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της. 

» Ζητάμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας και τους συνεργάτες μας για την αναστάτωση και δεσμευόμαστε να επανεξετάσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση εν ευθέτω χρόνο» αναφέρει η εταιρεία σε δήλωσή της προς «Το Βήμα».

«Η Emirates διατηρεί τη δέσμευσή της στην Ελλάδα, όπου λειτουργεί συνεχόμενα τα τελευταία 19 χρόνια, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα παραμένει ένα από τα πλέον κερδοφόρα στην Ευρώπη. Το οικονομικό έτος 2014 -15 η Emirates μετέφερε περισσότερους από 224.000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα» συνεχίζει.

Η ραγδαία αυτή εξέλιξη των αεροπορικών εταιρειών «διαβάστηκε» από στελέχη του κλάδου ως μείωση της εμπιστοσύνης στην εγχώρια αγορά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, εκφράζουν την ανησυχία τους να μην υπάρξει συνέχεια και από άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Πάντως ορισμένες μεγάλες εταιρείες του τουρισμού, όπως το Aktina Travel Group, είχαν προνοήσει να συνάψουν συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση τόσο από άλλα ταξιδιωτικά γραφεία όσο και από τους Έλληνες καταναλωτές.

Παράλληλα, και διαδικτυακά πρακτορεία, όπως η Viva, έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν βρει τη φόρμουλα για να πωλούν αεροπορικά εισιτήρια των συγκεκριμένων εταιρειών.

Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) επέβαλε στους τουριστικούς πράκτορες την εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο, όπως εφαρμοζόταν εδώ και λίγα χρόνια.

Οι τουριστικοί πράκτορες θα κληθούν στις 16 Ιουλίου να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν διατεθεί στο διάστημα 16-30 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο καθεστώς των εβδομαδιαίων εκκαθαρίσεων θα ισχύσει ως και τον Σεπτέμβριο, με την τελευταία προβλεπόμενη εκκαθάριση να είναι στις 7 Οκτωβρίου.

Η λίστα των αεροπορικών εταιρειών είναι η ακόλουθη:

UL - SRI LANKAN AIRWAYS

CI - CHINA AIRWAYS

ZI - AIGLE AZUR AIRLINES

DT - ANGOLA AILRINES

AT - ROYAL AIR MAROC

8Q - ONUR AIR

GA - GARUDA

SW - AIR NAMIMBIA

KK - ATLASJET

SZ - AIRCOMPANY

CZ - CHINA SOUTHERN

EK - EMIRATES

U6 - URAL AIRLINES

KC - AIR ASTANA

VN - VIETNAM AIRLINES

VS - VIRGIN ATLANTIC

PC - PEGASUS AIRLINES

UN - TRANSAERO AIRLINES

UT - UTAIR AVIATION

HY - UZBEKISTAN AIRWAY

TX - AIR CARAIBES

QR - QATAR

BT - AIR BALTIC

S7 - SIBERIA

NZ - AIR NEW ZEALAND

TS - AIR TRANSAT

SB - AIR CALEDONIE

TK - TURKISH AIRLINES

QF - QANTAS 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News