Ειδήσεις

Mέτρο σε γάμους και βαφτίσια από τα capital controls (video)

"Όλα του γάμου δύσκολα" και οι τράπεζες κλειστές. Παραφρασμένη λαϊκή ρήση που ωστόσο αντικατοπτρίζει πέρα για πέρα τη σημερινή πραγματικότητα. Τo carital control και η έλλειψη μετρητών τινάζουν στον αέρα προγραμματισμένες κοινωνικές εκδηλώσεις και προκαλούν εκπτώσεις ακόμη και στις χαρούμενες στιγμές.

Κόντρα στις πρωτόγνωρη οικονομικοπολιτική κατάσταση πάνε οι νύφες. Όσες εδώ και καιρό σχεδίαζαν να περάσουν το κατώφλι της εκκλησιάς θα το περάσουν και ας ακυρώνουν το γλέντι μέχρι νεοτέρας.

Όσον αφορά στα βαφτίσια όσοι δεν κάνουν πίσω προσχωρούν σε περικοπές από όπου μπορούν. Χωρίς το απαραίτητο ρευστό μπομπονιέρες ακόμη και μαρτυρίκια μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. 

Χορέψτε ελεύθερα οι λυράρηδες έχουν πληρωθεί. Αυτό τονίζουν στους προσκεκλημένους τους γονείς νεοφώτιστων γαμπροί και νύφες προκειμένου να τους βγάλουν από το αδιέξοδο του παραδοσιακού χαρίσματος στα μουσικά συγκροτήματα.

Την αγωνία όσων με τις τράπεζες κλειστές χτυπούν την πόρτα τους συμμερίζονται και οι φωτογράφοι που απαθανατίζουν τα μυστήρια και το γλέντια που οι πελάτες τους σχεδίαζαν και περίμεναν καιρό. Όπως και να έχει λένε στις αναμνήσεις εκπτώσεις στην ποιότητα δεν γίνονται.

 

Ωστόσο κάποιοι δε χάνουν το χιούμορ τους με αρκετούς νεόνυμφους να διακωμωδούν την κατάσταση των τελευταίων ημερών και να φωτογραφίζονται έξω από ΑΤΜ μπροστά στην κάλπη ακόμη και δίπλα στους τσολιάδες στο Σύνταγμα.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

Σχόλια