Ειδήσεις

Νιώθουμε απελπισία για 36 λεπτά κάθε μέρα!

Οικονομικές δυσκολίες, ανεργία, οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα υγείας... Ο καθένας από εμάς έχει σήμερα τους δικούς του λόγους να ανησυχεί και να απελπίζεται.

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που διεξήχθη από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Everyman Campaign, η απελπισία κατακλύζει τη ζωή μας κατά μέσο όρο 36 λεπτά την ημέρα, δηλαδή 9 ολόκληρες ημέρες κάθε χρόνο!

Το υψηλό κόστος διαβίωσης και τα οικονομικά προβλήματα ήταν οι βασικότερες αιτίες της απελπισίας, σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών. Άλλοι λόγοι ήταν το αίσθημα ότι η ζωή έχει φτάσει σε ένα τέλμα αλλά και τα... περιττά κιλά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί ηλικίας 18 έως 65 ετών. Τέσσερις στους δέκα δήλωσαν πως αισθάνονται απελπισία όταν σκέφτονται τα χρέη τους, ένας στους τέσσερις δήλωσε πως απελπίζεται επειδή ξέρει πως δεν μπορεί να ζήσει τη ζωή που θα ήθελε, ενώ για τους δύο στους δέκα η απελπισία φάνηκε να οφείλεται σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν φιλικά ή αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως γράφει το kerdos.gr. η έρευνα έδειξε επίσης πως η απελπισία εμποδίζει αρκετούς ανθρώπους να δουλέψουν ή να κοιμηθούν και συχνά προκαλεί καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια