default-image

Μπιλ Κόσμπι: Νέες κατηγορίες εναντίον του διάσημου ηθοποιού

Πολιτισμός
Μπιλ Κόσμπι: Νέες κατηγορίες εναντίον του διάσημου ηθοποιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρό ηρεμιστικό σε, τουλάχιστον, μία γυναίκα προκειμένου να έχει σεξουαλική επαφή μαζί της, παραδέχεται - σε δικαστικό έγγραφο - πως είχε δώσει ο διάσημος ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι, τον οποίο κατηγορούν για περίπου είκοσι βιασμούς.

Σε κατάθεσή του το 2005,  που δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες από τις αμερικανικές αρχές στον ιστότοπο pacer.gov, ο Μπιλ Κόσμπι παραδέχεται ότι έδωσε ηρεμιστικό - υπνωτικό φάρμακο σε, τουλάχιστον, μία νεαρή γυναίκα, το 1976.

Ο Άφροαμερικανός κωμικός ηθοποιός είχε απαντήσει τον Σεπτέμβριο του 2005 σε ερωτήσεις της Ντολόρες Τροϊάνι, δικηγόρου της Άντρεα Κόνσταντ, πρώην επικεφαλής της λέσχης καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Temple, όπου ο Κόσμπι φοίτησε και ήταν μέλος του διοικητικού του συμβουλίου. Την θέση αυτή εγκατέλειψε τον περσινό Δεκέμβριο, καθώς πολλαπλασιάζονταν οι κατηγορίες εναντίον του για βιασμό.

Η Κόνσταντ είχε προσφύγει εναντίον του για βιασμό το 2005 αλλά δεν είχαν ασκηθεί διώξεις, καθώς είχε επιτευχθεί συμβιβασμός το 2006 έναντι αδιευκρίνιστου ποσού. Οι δικηγόροι του Κόσμπι προσπαθούσαν για καιρό να εμποδίσουν την αποκάλυψη των ντοκουμέντων, αλλά αυτά δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, κατόπιν προσφυγής του Associated Press σε δικαστήριο.

Ο 77χρονος ηθοποιός, που έγινε διάσημος την δεκαετία του '80 και του '90 με την τηλεοπτική σειρά «The Cosby Show»,  κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις - καταγγέλλουν ότι τις νάρκωνε και τις βίαζε.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News