Ειδήσεις

Εθνικά-βαλκανικά νομίσματα δέχονται επαγγελματίες τουρισμού

Πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα τα προβλήματα στον τουρισμό μετά το κλείσιμο των τραπεζών, που έχει οδηγήσει σε ασφυξία την αγορά. Τουριστικοί επαγγελματίες στη Β. Ελλάδα και σε νησιά του Αιγαίου αναγκάζονται να πληρώνονται από Βούλγαρους, Τούρκους και άλλους επισκέπτες στα εθνικά τους νομίσματα, όπως λέβα Βουλγαρίας, λίρες Τουρκίας, δηνάρια Σερβίας κοκ.

Παράλληλα παγιώνονται οι τάσεις μείωσης του ρυθμού κρατήσεων από τις ξένες αγορές για το υπόλοιπο της σεζόν στη χώρα μας. Aν και τα φαινόμενα δείχνουν να είναι ακόμα μεμονωμένα, είναι ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

Παράλληλα παγιώνονται οι τάσεις μείωσης του ρυθμού κρατήσεων από τις ξένες αγορές για το υπόλοιπο της σεζόν στη χώρα μας, ενώ συνεχίζονται και οι ακυρώσεις κρατήσεων, κυρίως μέσω διαδικτυακών καναλιών, επ' ωφελεία ανταγωνιστικών προορισμών όπως η Ισπανία, η Τουρκία αλλά και το Μαυροβούνιο.

Όπως λένε οι επαγγελματίες του κλάδου οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής έχουν "παγώσει", ενώ οι ακυρώσεις των μεμονωμένων πελατών εσωτερικού και εξωτερικού, δηλαδή αυτών που κάνουν κρατήσεις μόνοι τους και όχι μέσω tour operators, φθάνουν στο 80%. Προς το παρόν, οι tour operators δεν έχουν προβεί σε μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με το sofokleousin.gr, οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις προμήθειες σε επίπεδο επισιτισμού όσο και σε λοιπά λειτουργικά είδη δεδομένου ότι τα περισσότερα είναι εισαγόμενα, καθώς οι προμηθευτές δεν μπορούν να κάνουν εμβάσματα για να κάνουν εισαγωγές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια