Ειδήσεις

Καταδικάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο φοιτητή που υπέστη «απαράδεκτη βία», όπως αναφέρει, εκφράζει το Συντονιστικό της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, που εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο στις 3 Ιουλίου μεταξύ του φοιτητή σε εκεί σχολή του Πανεπιστημίου και ενός αστυνομικού.

«Τέτοιου είδους περιστατικά πλήττουν βάναυσα το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, που καλεί τους κατοίκους της πόλης να διεκδικήσουν τα κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώματα και την ελληνική Δικαιοσύνη «να διερευνήσει άμεσα το εν λόγω περιστατικό και τις ευθύνες που φέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στα περίχωρα του Ρεθύμνου έλαβε χώρα ένα ακραίο περιστατικό βίας ενάντια στον Β.Γ., μεταπτυχιακό φοιτητή του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Στην προσπάθειά του να θέσει σε κίνηση τη μηχανή του σε μικρό παράδρομο, δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση κάτοικου της περιοχής, ο οποίος δυστυχώς φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού. Ο εν λόγω αστυνομικός, με πολιτική περιβολή, αφού κάλεσε το φοιτητή να κατέβει από τη μηχανή του, στη συνέχεια αφαίρεσε τα κλειδιά από τη μίζα της μηχανής. Στις εύλογες λεκτικές και μόνο αντιδράσεις του φοιτητή απάντησε με βία, προστάζοντας το σκύλο του να τον δαγκώσει, ρίχνοντας τον στο οδόστρωμα, γρονθοκοπώντας τον και σύροντάς τον προς το σπίτι, εκστομίζοντας μάλιστα απειλές ότι στο σπίτι του θα τον βασανίσει.

Συνεργώντας στο σκηνικό της βίας, κάτοικοι της περιοχής συνέδραμαν τον αστυνομικό στην άσκηση βίας στο σώμα του πεσμένου στο δρόμο φοιτητή, ενισχυμένοι από την αστυνομική ιδιότητα του πρώτου αδικοπραγούντα. Με βάναυσο τρόπο αντιμετώπισε το φοιτητή και το πλήρωμα του αστυνομικού οχήματος κατά τη στιγμή που του φορούσε χειροπέδες για να τον προσάγει στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Μετά την "ανακάλυψη" του λάθους τους, οι αστυνομικοί έσπευσαν να πείσουν το θύμα των απίστευτων αυτών βιαιοτήτων ότι όλα οφείλονται σε κάποια αδιευκρίνιστη παρεξήγηση και επέτρεψαν στο φοιτητή να αποχωρήσει, δίχως να μεριμνήσουν για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης, παρά τα εμφανή τραύματα που έφερε στο κεφάλι και στο σώμα του. Τέσσερις μέρες μετά ο φοιτητής ακόμα παρουσιάζει οξείς πόνους στο σώμα, αίσθημα ζάλης και ιλίγγου, ενώ τα τραύματά του, ιδιαιτέρως σοβαρά στον αυχένα, έχουν πιστοποιηθεί από τους ιατρούς του νοσοκομείου και τον ιατροδικαστή.

Όλα τα παραπάνω περιστατικά πλήττουν βάναυσα το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των υφιστάμενων νόμων και θέτουν υπό αίρεση την ύπαρξη του κράτους δικαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου απερίφραστα και σε κάθε τόνο καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και μεθοδεύσεις και καλεί την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα το εν λόγω περιστατικό και τις ευθύνες που φέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό. Είναι αδιανόητο για κάθε ευνομούμενη Πολιτεία, οι κατάφωρα άδικες πράξεις και συμπεριφορές αξιωματούχων του κράτους να αντιμετωπίζονται ως συνήθη μικρο-περιστατικά της καθημερινότητας.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει παραβιαστεί ένας θεμελιώδης κανόνας της Δημοκρατίας που ρητά υπογραμμίζει την ισότητα των πολιτών προς τους αξιωματούχους του κράτους και την ισονομία τους έναντι των νόμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιες πράξεις αυθαιρεσίας (ελπίζουμε μεμονωμένες και ατομικές) δεν απολαμβάνουν την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση, καθώς οδηγούν σε φαινόμενα ανομίας και παρανομίας από εκείνους που κατεξοχήν θα έπρεπε να τηρούν τους νόμους με ευλάβεια και δημοκρατικό αίσθημα ευθύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στο φοιτητή που υπέστη τούτη την απαράδεκτη βία και καλεί τους κατοίκους της πόλης να διεκδικήσουν τα κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώματα. Ο δρόμος αντίστασης στην αυθαίρετη βία δεν μπορεί να είναι η στοχοποίηση οιουδήποτε μέσω συνθημάτων. Καλούμε τους θεσμούς της δικαιοσύνης να δράσουν άμεσα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση για το περιστατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια