Ειδήσεις

ΚΕΣΑΝ: Μήνυμα της πρόληψης για τη δοκιμασία της χώρας μας

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 δεκαεπτά μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης συναντήθηκαν στην Αθήνα, προκειμένου να καθορίσουν το περιεχόμενο της Πανελλήνιας Συνάντησης, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί 15-18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα.

Εκπρόσωποι φορέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, όπως Κοζάνη, Κρήτη (ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης), Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Πάτρα, Κυκλάδες, αλλά και την Αθήνα, αντιστεκόμενοι στο φόβο, την ανασφάλεια και τις αντικειμενικές δυσκολίες των ημερών, έδωσαν μέσα από τη στάση τους πραγματικό νόημα στον τίτλο της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης "Πρόληψη… η ζωή μας αύριο".

Όπως αναφέρουν μέλη του ΚΕΣΑΝ (Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας) σε ανακοίνωσή τους, πρόκειται για «ένα μήνυμα που επιλέχθηκε με την προσδοκία να αναδείξει τις δυνάμεις της πρόληψης. Τη δύναμη να ονειρεύεσαι και να δημιουργείς συνθήκες πραγμάτωσης των ονείρων σου και τη δυνατότητα της πρόληψης να παρεμβαίνει στις αιτίες του μέλλοντος, μετασχηματίζοντας τις νέες συνθήκες σε ευκαιρίες επανανοηματοδότησης σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης (Π.Δ.Φ.Π.), από το 1993 που ιδρύθηκε, αποτελεί έναν χώρο διαλόγου, που συνδέει τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων (επαγγελματίες και εθελοντές), μέσα από το βίωμα των αρχών και αξιών της. Θεωρούμε συμβολικό το γεγονός ότι αυτή την ιστορική στιγμή για τη χώρα μας ένα από τα πιο δυναμικά και ενεργά μέρη της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι οι φορείς πρόληψης των εξαρτήσεων, με όραμα και πίστη στις δυνάμεις της αγάπης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της δέσμευσης που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή, συναντήθηκαν ευελπιστώντας ότι συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στη διαμόρφωση συνθηκών συνέχειας και εξέλιξης για την κοινωνία μας».

Σημειώνεται ότι τη 10η Πανελλήνια Συνάντηση διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων "Σχεδία".

Το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Ε. Καφετζόπουλο, κατά την οποία ενημερώθηκε για το Πανελλήνιο Δίκτυο και τη διοργάνωση της 10η Πανελλήνιας Συνάντησης. «Ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό», αναφέρουν τα μέλη του ΚΕΣΑΝ, «το ενδιαφέρον που εξέφρασε για το Δίκτυο και το ρόλο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια στην πρόληψη καθώς και τη δέσμευση του ιδίου να συμβάλει στις εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης, τόσο μέσα από το θεσμικό του ρόλο όσο και μέσα από την επιστημονική του ιδιότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 10η Πανελλήνια Συνάντηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Π.Δ.Φ.Π www.diktyo.org.gr και της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης www.10thpanhellenic-ioannina.gr.

Λίγα λόγια για το ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης και διαδραματίζει όλα αυτά τα χρόνια -από το 1993- ενεργό ρόλο, με τη συμμετοχή του και στις 10 Πανελλήνιες Συναντήσεις, αλλά και σε όλες τις άλλες δράσεις του Δικτύου. Το 2000 διοργανώθηκε στο Ηράκλειο από το ΚΕΣΑΝ η 4η Πανελλήνια Συνάντηση.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το μήνυμα της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης να διαχυθεί σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ώστε να κατανοήσουμε όλοι ότι η ποιότητα της "ζωής μας αύριο" συνδέεται στενά με αυτό που σήμερα μπορούμε και προσπαθούμε να προλαμβάνουμε… Γιατί, όπως λέει ο Εμπειρικός, "είμεθα όλοι εντός του μέλλοντός μας"», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΚΕΣΑΝ.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια