Ειδήσεις

Παρέμβαση Βαμιεδάκη για την καταστροφολογία

Tην έκπληξή του από την «εκστρατεία του τρόμου» που συνεχίζουν να παράγουν ορισμένα κέντρα του εσωτερικού, ζημιώνοντας τον ελληνικό τουρισμό, εκφράζει ο εντεταλμένος σε θέματα Τουρισμού περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook εκφράζει την απορία του για τις κινδυνολογικές και εκτός πραγματικότητας "κορώνες" του επικεφαλής του ΣΕΤΕ και τονίζει ότι ο τουρισμός πηγαίνει καλά, παρά τις αντιξοότητες.

Ας δούμε την ανάρτηση του κ. Βαμιεδάκη:

«Ακούω απόψε στο SKAI τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ να ανακοινώνει -26% μείωση κρατήσεων από 30/6 μέχρι σήμερα στην Κρήτη και -28% μείωση στη Ρόδο.

Προσπαθώ να καταλάβω από πού προκύπτουν αυτά τα στοιχεία.

Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων έχει ψηλές πληρότητες, παρά τις αντιξοότητες και οι ανησυχίες όλων εστιάζουν στην τροφοδοσία και στη λειτουργία του τραπεζικού, όχι στις κρατήσεις.

Τελικά ο ΣΕΤΕ διευκρινίζει ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν μία μόνο αμερικανική εταιρεία κρατήσεων (Αmadeus) η οποία έχει ελάχιστη παρουσία στην Κρήτη και σε απόλυτα νούμερα οι διαφορές αυτές μπορεί να αφορούν μερικές δεκάδες άτομα και δεν έχουν καμία σχέση με την πλειοψηφία των tour operators που διακινούν πάνω από το 90% των επισκεπτών στην Κρήτη.

Η ζημιά όμως έγινε και η είδηση αυτή θα αναδημοσιευτεί, όπως και οι προηγούμενες, σε πολλά ευρωπαϊκά μέσα.

Ευτυχώς κάποια σοβαρά ΜΜΕ του εξωτερικού δείχνουν την πραγματικότητα.

http://www.dailymail.co.uk/…/British-tourists-undeterred-fi…

http://www.drv.de/…/griechenlandurlaub-weiter-stark-gefragt…

http://www.tourhebdo.com/…/large-victoire-du-non-en-grece-c…

Daily Mail από Αγγλία, DRV από Γερμανία, Tourhebdo από Γαλλία, και πολλά άλλα, αναφέρουν ότι στη χώρα τους ο τουριστικός κόσμος ψηφίζει "ναι" στις διακοπές προς Ελλάδα και η κίνηση για τη χώρα μας αυξάνεται, παρά τα προβλήματα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμείς τείνουμε να καταστροφολογούμε.

Πρώτο βήμα για να λύσουμε ένα πρόβλημα είναι να το καταγράψουμε και να το διαχειριστούμε. Με το να αποπροσανατολιζόμαστε δεν κερδίζουμε κάτι.

Ας εστιάσουμε τις προσπάθειές μας εκεί που πονάμε, ας βρούμε τρόπους να τροφοδοτηθεί η αγορά, να διατηρηθεί η κοινωνική ηρεμία και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το βασικό τομέα που μπορεί να αποτελέσει την επόμενη μέρα το βασικό πυλώνα ανασυγκρότησης.

Ο επιμερισμός ευθυνών για τη σωτηρία ή την κατάρρευση είναι βαθιά πολιτικό θέμα, τα αποτελέσματα όμως θα μας ακουμπήσουν όλους, άρα απαιτείται από όλους ψυχραιμία, ρεαλισμός και στοχευμένη προσπάθεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια