default-image

Κατρούγκαλος: "Δε σκοπεύουν να εξοντώσουν την οικονομία μας"

Κρήτη
Κατρούγκαλος: "Δε σκοπεύουν να εξοντώσουν την οικονομία μας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σαφώς κρίσιμη είναι η τρέχουσα εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός πηγαίνει σε κρίσιμες συσκέψεις με ισχυρό όπλο τη βούληση του ελληνικού λαού. Το δημοψήφισμα το κάναμε για να αποκρούσουμε μόνο τα επώδυνα μέτρα και όχι για την έξοδό μας από το ευρώ», είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις ότι το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έπρεπε να είχε γίνει χθες και όχι στο και πέντε, είπε πως αιτία ήταν η αντιμετώπιση της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση σαν αυτή να ήταν μόνο μία «αριστερή παρένθεση».

Εκτίμησε πως οι Ευρωπαίοι δεν έχουν σκοπό να εξοντώσουν την ελληνική οικονομία και πως σήμερα θα υπάρξει ένδειξη προς την ΕΚΤ προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Αν η Ευρώπη δεν αποφασίσει το άνοιγμα των τραπεζών αυτή την εβδομάδα, τότε το μυαλό πάει αλλού», επισήμανε.

Διευκρίνισε πως υπάρχει προσέγγιση στις προτάσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πως βάσει αυτού του σχεδίου προσερχόμαστε σήμερα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής. Ωστόσο ανέφερε πως είναι και κάποιες θέσεις για τις οποίες δεν μπορεί να κάνει πίσω η κυβέρνηση αφήνοντας στους δρόμους ηλικιωμένους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News