default-image

Σχέδιο για «δάνειο-γέφυρα» προς την Ελλάδα προωθούν οι Σοσιαλιστές

Κόσμος
Σχέδιο για «δάνειο-γέφυρα» προς την Ελλάδα προωθούν οι Σοσιαλιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα αναλαμβάνει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, ενημέρωσε την ευρωομάδα για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην Αθήνα. Στη συνέχεια ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του στην Ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο.

Ο κ. Πιτέλα φέρεται να εισηγήθηκε στον κ. Γιούνκερ να δοθεί στην Ελλάδα ως επείγουσα παρέμβαση ένα «δάνειο-γέφυρα», που θα δώσει ανάσα μέχρι την τελική προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Ο Κ. Πιτέλα προσήλθε στη συνάντηση με αίτημα τα αιτήματα των Σοσιαλιστών που συνοψίζονται στην έναρξη αμέσως των διαπραγματεύσεων, αναδιάρθρωση του χρέους και δέσμευση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει στρατηγική για Grexit, αλλά αν υπάρχει πρέπει να την καταπολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας», ήταν η θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, ο οποίος ζήτησε να μην δημιουργηθεί Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» και χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση ευκαιρία για νέο ξεκίνημα.

Πηγή: news.in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News