default-image

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς τουρίστες

Οικονομία
Ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς τουρίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Βρετανούς τουρίστες προχώρησε για ακόμη μια φορά σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, μια ημέρα μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ συνιστά στους επισκέπτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το ενδεχόμενο κλοπών, ενώ επαναλαμβάνει την ανάγκη να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά για έκτακτες ανάγκες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Στην ταξιδιωτική οδηγία γίνεται εκτενής αναφορά στο κλείσιμο των τραπεζών και στο όριο των 60 ευρώ που ισχύει για τους ελληνικούς λογαριασμούς και διευκρινίζει πως το παραπάνω όριο δεν ισχύει για τους τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να λάβουν κανονικά χρήματα από τα ΑΤΜ ανάλογα με το όριο της κάρτας τους και εφόσον τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης έχουν ανεφοδιαστεί.

Η σημερινή συνεδρίαση του Βρετανικού υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον επικεντρώθηκε στην ελληνική κρίση και μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών με δεδομένο το μεγάλο κύμα Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, θα προχωρήσει σε ενίσχυση με προσωπικό της βρετανικής πρεσβείας όσο και των προξενείων.

Μάλιστα στο υπουργικό έγινε ειδική αναφορά σε τρία νησιά που δέχονται ως επί το πλείστον το μεγαλύτερο κύμα Βρετανών και βέβαια μέσα σε αυτά είναι η Κρήτη μαζί με την Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, τρεις περιοχές όπου αναμένεται να αυξήσει το προσωπικό το οποίο και πέραν του ωραρίου τους θα βρίσκεται στην εργασία του για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών που θελήσουν να εξυπηρετηθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News