default-image

Τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα περιμένουν Μέρκελ-Ολάντ

Οικονομία
Τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα περιμένουν Μέρκελ-Ολάντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις προτάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναμένουν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι συμφώνησαν ότι ο χρόνος πιέζει σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους.

Όπως τόνισε ο κ. Ολάντ, αύριο ο κ.Τσιπρας πρέπει να κάνει αξιόπιστες προτάσεις, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι θα καθορίσει τη στάση των κρατών της Ευρωζώνης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα οικοδόμημα οικονομικό η χρηματοπιστωτικό. Έχει θεμελιωθεί πάνω σε αξίες. Στην Ε.Ε. υπάρχει θέση για την εθνική κυριαρχία, υπάρχει και η έννοια της ευθύνης» ανέφερε και στάθηκε στην ανάγκη να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη και την ευθύνη.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι «αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πρέπει να διαχειριστούμε αυτήν την απόφαση», ενώ εξήγησε πως πρέπει να δούμε πως βλέπουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζωνης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή» ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε πως σε αυτό το πνεύμα γίνεται και η Σύνοδος.

Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι  αύρθιο ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει πώς θα οδηγήσει σε ευημερία και ανάπτυξη την Ελλάδα και κάλεσε την ελληνική πλευρά να καταθέσει αυτήν την εβδομάδα τις προτάσεις της στο τραπέζι, καθώς όπως είπε, ο χρόνος πιέζει.

«Έχουμε δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, ήταν γενναιόδωρη η τελευταία μας προσφορά» ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας και ζήτησε από κάθε χώρα «να αναλάβει τις ευθύνες της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News