default-image

Λέσβος: Συνέλαβαν επικίνδυνο δουλέμπορο

Ελλάδα
Λέσβος: Συνέλαβαν επικίνδυνο δουλέμπορο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χτύπημα» κατά των δουλεμπόρων που μεταφέρουν μετανάστες από την Τουρκία, κατάφεραν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, άνδρες του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τον Λιμενικό Σταθμό της Μήθυμνας κατέστρωσαν ειδικό σχεδιασμό προκειμένου να συλλάβουν έναν επικίνδυνο Τούρκο δουλέμπορο, ο οποίος επί έξι μήνες κατάφερνε να αποβιβάζει μετανάστες στις ακτές της Λέσβου και να «ξεγλιστρά» από τα μπλόκα που του έστηναν, αφού το φουσκωτό που διέθετε είχε μηχανή 275 ίππων που ανέπτυσσε ταχύτητα πάνω από 50 μίλια.

Ο Τούρκος δουλέμπορος έκανε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, τρία περίπου δρομολόγια την ημέρα και υπολογίζουν ότι μετέφερε στη Λέσβο το τελευταίο διάστημα περίπου 1.000  μετανάστες.

Στις 14.30 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας, οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος με μία καλά οργανωμένη επιχείρηση κατάφεραν να τον μπλοκάρουν στο ακρωτήριο Κόρακας και να τον ακινητοποιήσουν την ώρα που προσπαθούσε να αποβιβάσει στην ακτή 40 περίπου μετανάστες.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος να πέσουν στη θάλασσα κι ενώ ο Τούρκος δουλέμπορος οπλοφορούσε.

Ο Τούρκος δουλέμπορος οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης όπου κρατείται και την Τρίτη θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για τα περαιτέρω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News