default-image

"Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες στιγμές"

Ελλάδα
"Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες στιγμές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας. Επισημάναμε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη», τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος του "Ποταμιού" κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν είναι ώρα για να μιλήσουμε για ευθύνες και νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες κρίσιμες στιγμές. Εάν τα πράγματα ηρεμήσουν θα είμαστε εδώ να κάνουμε και πολιτική κριτική ο ένας στον άλλον», τόνισε.

«Έκανα πρόταση», είπε ο κ. Θεοδωράκης «να μη δοθούν τα επίσημα πρακτικά της συζήτησής μας στη δημοσιότητα και να δοθούν μετά που ξεπεράσει τον κίνδυνο και αφού η χώρα κάνει μία συμφωνία με τους συμμάχους μας», τόνισε.

«Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης είναι στα χέρια του πρωθυπουργού. Όλοι αποδεχόμαστε ότι θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις. Η ανάγκη είναι οι πολιτικοί αρχηγοί να είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Η ερμηνεία η δική μας είναι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη, αλλά συνεννόηση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ξέρουμε τη στάση των εταίρων μας. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, να δει ότι υπάρχει μία προσπάθεια έναρξης των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, η οποία όπως είπε «πρέπει να λάβει υπόψη της τις μεγάλες ανάγκες για ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μία συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Την εκτίμηση ότι η προσπάθεια αυτή είναι «η τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να δώσουμε μία λύση στα αδιέξοδα του ελληνικού λαού και δε χωρούν μικροκομματικές τοποθετήσεις», έκανε καταλήγοντας ο κ. Θεοδωράκης.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News