default-image

"Φωτογραφίζοντας τη φύση": Οι βραβευθέντες του διαγωνισμού

Κρήτη
"Φωτογραφίζοντας τη φύση": Οι βραβευθέντες του διαγωνισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδόθηκαν από την αρμόδια επιτροπή τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας σχολικού έτους 2014-2015 με θέμα "Φωτογραφίζοντας τη φύση".

Ο μαθητικός διαγωνισμός ήταν καρπός συνεργασίας του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) και αφορούσε σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού Ηρακλείου, με έγκριση από το ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ. 201454/Δ2/11-12-2014).  

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επτά σχολεία του νομού Ηρακλείου (3ο Γυμνάσιο, Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Μοχού, 1ο, 3ο, 8ο ΓΕΛ Ηρακλείου και Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου), 40 μαθητές, με 109 φωτογραφίες.

Η επιτροπή του διαγωνισμού, που αποτελείται από τους Χαρά Μαρκάκη, καθηγήτρια Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, A.FIAP, Μανόλη Καρτσωνάκη, καθηγητή Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, E.FIAP/b, Αικατερίνη Βορεάδου, υπεύθυνη Εκπαίδευσης ΜΦΙΚ, Τρικάλη Μίνα, Βιβλιοθήκη-Φωτογραφικό Αρχείο ΜΦΙΚ, μέλος ΕΦΕΚ και Αγγελική Ζαχαράτου, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου, συγχαίρει με ανακοίνωσή της όλους τους συμμετέχοντες μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν για τις εξαιρετικές φωτογραφίες, ενώ κριτήρια βράβευσης αποτέλεσαν η συνάφεια με το θέμα, η πρωτοτυπία και η ευκρίνεια των φωτογραφιών, καθώς και οι τεχνικές δυσκολίες κατά τη λήψη τους.

Τα βραβεία

Βραβεύτηκαν με:

• Α' Βραβείο οι μαθητές: Βαρκαράκη Ντανιέλα (3ο ΓΕΛΗ) και Σταυρακάκης Εμμανουήλ (8ο ΓΕΛΗ)

• Β' Βραβείο οι μαθητές: Γιατρομανωλάκης Εμμανουήλ-Μανούσος (Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου)

• Γ' Βραβείο ο μαθητής: Σταυρακάκης Εμμανουήλ (8ο ΓΕΛΗ)

• Α' Έπαινος οι μαθητές: Παπαδάκης Χάρης (3ο ΓΕΛΗ) και Κτιστάκης Αθανάσιος (Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου)

• Β' Έπαινος οι μαθητές: Ξωμεριτάκης Χρήστος (3ο ΓΕΛΗ) και Σωμαράκης Στέλιος (Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου)

• Γ' Έπαινος οι μαθητές: Σαΐπι Φιοράλμπα (Γυμνάσιο Μοχού), Βασιλάκης Ιωάννης (Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου), Νάθενας Γεώργιος (3ο ΓΕΛΗ) και Χριστιανίδου Μαρία (3ο ΓΕΛΗ)

Επίσης, θα βραβευτούν με ανάρτηση τριάντα φωτογραφίες μαθητών των συμμετεχόντων σχολείων.

Η τελετή απονομής των βραβευθέντων θα γίνει με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που θα σταλεί στα σχολεία, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΜΦΙΚ), και θα συνοδευτεί με έκθεση όλων των βραβευθέντων φωτογραφιών που θα φιλοξενηθεί σε χώρο του Μουσείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News