default-image

Τι δεν είναι ο γάμος...

Γυναίκα & παιδί
Τι δεν είναι ο γάμος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήκετε κι εσείς στην πλειοψηφία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι, όταν ένα ζευγάρι πάψει να «είναι» νιόπαντρο - κυρίως αφού αποκτήσει παιδιά και μετά, όλες οι υπέροχες στιγμές αγάπης και τρυφερότητας χάνονται; Αν ναι, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι μπορεί αυτό ενδεχομένως να συμβαίνει σε ορισμένους γάμους, ωστόσο ΔΕΝ είναι και απαραίτητο ή προδιαγεγραμμένο ότι θα συμβεί και στο δικό σας. Ας καταρρίψουμε, λοιπόν, τους μύθους!

Ο γάμος ΔΕΝ είναι…

… το τέλος του έρωτα

Το να παντρευτείς δεν σημαίνει ότι ποτέ ξανά στη ζωή σου δεν θα νιώσεις «πεταλουδίτσες» στο στομάχι. Αυτό το υπέροχο συναίσθημα του ερωτευμένου μπορείς να το έχεις για όλη την υπόλοιπη ζωή σου - και μάλιστα με τον ένα και μοναδικό, τον εκλεκτό της καρδιάς σου. Ο γάμος είναι το… σπίτι των πεταλούδων!               

… η σωτηρία από τις ευθύνες

Μην θεωρείτε ότι, επειδή παντρευτήκατε, οι μέρες των υποχρεώσεων αυτόματα τελείωσαν για εσάς. Ο/η σύντροφός σας δεν είναι ο προσωπικός υπηρέτης σας. Παντρεύομαι σημαίνει ότι αποκτώ έναν συνεργάτη, με τον οποίο θα μοιράζομαι όλες τις ευθύνες του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου και του νοικοκυριού!

… το ίδιο με τη συγκατοίκηση

Με το γάμο, οι δύο σύντροφοι περνούν σε ένα άλλο επίπεδο δέσμευσης μεταξύ τους, κάτι που δεν συμβαίνει όταν ο καθένας ξέρει ότι μπορεί να φύγει από τη σχέση ανά πάσα στιγμή, αρκεί απλά να μετακομίσει.  

… το τέλος των «κολλητών»

Επειδή κάποιος παντρεύεται, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσει τους καλούς του φίλους και την παρέα μαζί τους. Είτε είναι παντρεμένοι είτε ελεύθεροι, είτε άντρες είτε γυναίκες, οι καλοί φίλοι είναι βέβαιο ότι θα σεβαστούν τόσο το γάμο σας όσο και το σύντροφό σας. Άλλωστε, ο γάμος αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία στον κόσμο να περνάτε την κάθε μέρα μαζί με τον πλέον «καλύτερο φίλο» σας!

… η λύση στα προβλήματά σου

Αν η σχέση σας ήταν προβληματική πριν από το γάμο, θα ήταν αφελές να πιστέψετε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μετά. Ο γάμος δεν είναι ικανός από μόνος του να σταματήσει τους καβγάδες, την απιστία ή την κακή επικοινωνία. Ο μόνος τρόπος να βάλετε φρένο σε όλα τα παραπάνω, είναι να αποφασίσετε εσείς οι ίδιοι, από κοινού, να αλλάξετε. Με το γάμο, θα έχετε την ευκαιρία να ερωτευτείτε πολλές φορές… με τον ίδιο άνθρωπο!   

… η εξασφάλιση της ευτυχίας

Αν δεν έχετε καταφέρει εσείς ο ίδιος ως άνθρωπος να νιώθετε ολοκληρωμένος και ικανοποιημένος με τις μέχρι σήμερα επιλογές σας, μην περιμένετε ότι θα το καταφέρει ο γάμος σας - ούτε, φυσικά, ο σύντροφός σας (θα ήταν τεράστιο το βάρος για εκείνον). Άλλωστε, εσείς είστε ο μόνος υπεύθυνος για την προσωπική σας ευτυχία. Αν κουβαλάτε ακόμα τραύματα και απωθημένα του παρελθόντος, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα σας βοηθήσει καθόλου να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας προτού τα αποβάλετε!   

… το τέλος των ραντεβού

Ένας τρόπος να κρατήσετε το γάμο σας ζωντανό είναι να μη σταματήσετε να βγαίνετε ραντεβουδάκια με το σύντροφό σας. Και αφήστε κατά μέρους τις δικαιολογίες τύπου «βαριέμαι», «είναι κουραστικό», «πού να τρέχουμε τώρα»… ντυθείτε, στολιστείτε και διασκεδάστε το!

… ένα παραμύθι!

Ναι, ο γάμος μπορεί να μην είναι ένα παραμύθι, αλλά να είστε σίγουροι ότι, παρ' όλα αυτά, είναι εφικτό να «ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»! Ωστόσο, να θυμάστε ότι, για να το πετύχετε, χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση… η ευτυχία δεν χαρίζεται, κατακτιέται.

… μια «συνταγή» που ταιριάζει σε όλους

Στο τέλος κάθε μέρας, ο γάμος σας θα πρέπει να «δουλεύει» τόσο για εσάς όσο και για το σύντροφό σας. Αυτό που λειτουργεί στο δικό σας γάμο, ενδεχομένως να μην έχει το ίδιο αντίκρισμα σε έναν άλλο γάμο. Για παράδειγμα, αν εσάς τους δύο σάς εξυπηρετεί να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια, τότε απλά κάντε το. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να επικρίνει τον τρόπο που θα ζείτε, απλά και μόνο επειδή τα στερεότυπα το επιβάλλουν.  

Από τους Lamar και Ronnie Tyler, μέσα από το προσωπικό τους blog «blackandMarriedWithKids.com».

Πηγή: imommy.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News