default-image

Μαρίνος Παττακός: "Άγνοια κινδύνου"

Απόψεις
Μαρίνος Παττακός: "Άγνοια κινδύνου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν και εργάζονται κοντά στη θάλασσα ιστορικά και διαχρονικά φημίζονται για την ικανότητά των να αντιμετωπίζουν κρίσιμες καταστάσεις και να παρουσιάζουν αυξημένη την αίσθηση διαχείρισης του κινδύνου.

Του Μαρίνου Παττακού*

Θεωρείται αληθές γιατί δεν αποτελεί ένα απλό σχήμα λόγου αλλά είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ως τόπος και ως λαός οι Έλληνες έχουν δεχθεί επιθέσεις και επιδρομές εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταναστευτικών ομάδων, στρατιωτικών και άλλων κατακτητικών επιβουλών.

Είναι δύσκολο άλλος λαός και μάλιστα ευρωπαϊκός να έχει περάσει τους κινδύνους και τις περιπέτειες που έχει γνωρίσει στην ιστορία του ο ελληνικός λαός.

Και όμως μέχρι σήμερα κατάφερε να επιβιώσει και να παραδώσει στους λαούς του κόσμου Πολιτισμό και Δημοκρατία, χάριν του ανεπτυγμένου χαρακτηριστικού που κατέχει, το αισθητήριο στην πρόβλεψη και αντιμετώπιση του κινδύνου.

Και όμως σήμερα φοβάμαι ότι η ιστορία θα μας διαψεύσει.

Το μεγαλύτερο επικοινωνιακό-πολιτικό και οικονομικό παιγνίδι όλων των εποχών που βρίσκεται σε εξέλιξη με πρωταγωνιστές τους Ευρωπαίους εταίρους και τη σημερινή κυβέρνηση της Αριστεράς και αφορά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης αποδεικνύεται ότι είναι η ανώτερη δύναμη σε αυτόν τον τόπο.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα "ναι ή όχι στη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς" είναι γεγονός.

Η παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για τη σωτηρία του και την εξυγίανση της οικονομίας του συνεχίζεται.

Ο λαός, εγκλωβισμένος στα προβλήματά του, τις δυσκολίες και το λαϊκισμό της συγκυβέρνησης της Αριστεράς, αμφισβητεί το δύσκολο δρόμο της Ευρώπης και επιδοκιμάζει το δρόμο των ψευδαισθήσεων, της ελπίδας και της τριτοκοσμικής αβεβαιότητας.

Σεβαστή η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά σε αυτή την κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα ένα είναι σίγουρο. Μήπως οι περισσότεροι Έλληνες που ψήφισαν σε αυτό το δημοψήφισμα, εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα της πλειοψηφίας των πολιτών, είχαν Άγνοια Κινδύνου;

* Ο κ. Μαρίνος Παττακός είναι δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News