Ειδήσεις

Εκστρατεία ΚΚΕ: "Παντού αλληλεγγύη τώρα"

Πρωτοβουλία άκρως ανθρώπινη και ουσιαστική, προσαρμοσμένη στην ωμή και άσχημη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, για τη σύσταση Επιτροπών Αλληλεγγύης παντού ανακοίνωσαν χθες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ελέγχονται από το ΚΚΕ. Και πρόκειται για το εργατικό ΠΑΜΕ, το εμπορικό ΠΑΣΕΒΕ, την αγροτική ΠΑΣΥ, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και το μαθητικό ΜΑΣ. «Εργατική-λαϊκή λύση παντού», λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά, στη χθεσινή κοινή τους ανακοίνωση, οι οργανώσεις αυτές αναφέρουν ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική-λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την Ε.Ε., κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη παντού».

Παρακάτω, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το τωρινό κούρεμα μισθών και συντάξεων σε μεγάλο τμήμα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων αλλά και οι καταβολές με το σταγονόμετρο να αντιμετωπιστούν άμεσα και οργανωμένα.

Πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών - συντάξεων - επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, οι οργανώσεις που αποτελούν την κοινωνική συμμαχία συγκροτούμε κεντρική επιτροπή για την οργάνωση της αλληλεγγύης».

Μαζικό κάλεσμα

Όπως αναφέρεται παρακάτω, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ απευθύνει κάλεσμα σύμφωνα με το οποίο τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι σπουδαστών, οι ενώσεις ΕΒΕ, οι γυναικείοι σύλλογοι, οι επιτροπές ανέργων, οι λαϊκές επιτροπές και κάθε μαζικός φορέας να συγκροτήσουν «τώρα και χωρίς καμία καθυστέρηση επιτροπές αλληλεγγύης παντού! Σε Δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία. Κεντρική θέση, η οποία πρέπει να καθοδηγεί τη συγκρότηση-δράση και λειτουργία τους είναι το σύνθημα «Κανένας μόνος του. Καταγράφουμε άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν!

Συνάδελφοι, γείτονές μας που αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους. Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση! Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας την αλληλεγγύη μας, καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.

Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με την κεντρική επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!

Οι επιτροπές αλληλεγγύης να γίνουν γνωστές παντού και άμεσα! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών».

Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια