default-image

Τσίπρας με Μέρκελ: Αύριο η πρόταση στο τραπέζι

Ελλάδα
Τσίπρας με Μέρκελ: Αύριο η πρόταση στο τραπέζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου επτά ώρες το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπήρξαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές τόσο του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Τσίπρας και Μέρκελ συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο Τρίτη στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες θα βασίζονται στην αναθεωρημένη πρόταση Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς με την οποία θα πάει στο Eurogroup ο νέος υπουργός Οικονομικών θα χωρίζεται σε τρία σκέλη:

  • τα μέτρα
  • το χρέος
  • το αναπτυξιακό πακέτο

Σύντομα αναμένεται το κοινό ανακοινωθέν που θα υπογράφουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που μετείχαν στην σύσκεψη εκτός από τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί - πλην του πρωθυπουργού - έκαναν δηλώσεις στην έξοδο τους από το προεδρικό μέγαρο, τις οποίες θα δούμε στη συνέχεια.

Η σύσκεψη

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν από τη Νέα Δημοκρατία ο προσωρινός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝ.ΕΛ. ο Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.

Στο συμβούλιο δε συμμετέχει ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το "Βήμα" online, οι πολιτικοί αρχηγοί πιέζουν τον πρωθυπουργό για όσον το δυνατόν συντομότερα να υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Στις 12:40 δόθηκε η εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ετοιμαστούν τοστ για τους πολιτικούς αρχηγούς που συσκέπτονται, κάτι που προϊδεάζει ότι είναι πιθανόν να κρατήσει πολλή ώρα η συνεδρίαση.

Στις 12:51 έκαναν διάλειμμα για να μιλήσει ο κ. Παυλόπουλος αλλά και ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΓαλλίαςΦρανσουά Ολάντ.

Στις 13:00 υπήρξε ιδιαίτερη συνομιλία του προέδρου με τον πρωθυπουργό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News