Ειδήσεις

Ελπίζουν σε καλύτερη συμφωνία οι Ηρακλειώτες

Με το βλέμμα στην κρίσιμη επόμενη μέρα βρίσκεται η πλειοψηφία των πολιτών. Δίνοντας στον πρωθυπουργό ένα ισχυρό «όχι» ως λαϊκή ετυμηγορία, οι Ηρακλειώτες, όπως τονίζουν, αναμένουν μια καλύτερη συμφωνία και μια παραμονή στην ευρωζώνη με ορθότερους όρους.

Ο ρόλος της ΕΚΤ και οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας αναμένεται να μπουν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων. Όπως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν και τα επόμενα μέτρα που ετοιμάζονται, χωρίς κανείς όμως να ξέρει πού θα καταλήξουν οι συνομιλίες με τους θεσμούς.

Περιμένοντας με αγωνία την έκβαση των όποιων διαδικασιών, σε δηλώσεις τους οι Ηρακλειώτες ζητούν από τον πρωθυπουργό να βάλει μπροστά τα εργασιακά θέματα και την καταπολέμηση της ανεργίας, που έχει συντρίψει την ελληνική κοινωνία και οικογένεια. Ασκώντας παράλληλα βέτο όσον αφορά στο επιπλέον κούρεμα μισθών και συντάξεων, καθώς είναι, όπως τονίζουν, κάτι που δεν αντέχει άλλο η ελληνική οικονομία. Σημειώνουν ωστόσο πως, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα από εδώ και πέρα δε θα είναι ίδια.

«Λίγο-πολύ αυτό το αποτέλεσμα περιμέναμε στο δημοψήφισμα. Ελπίζουμε πως από εδώ και στο εξής θα έχουμε βελτίωση σε πολλά πράγματα γενικά. Αποδείξαμε πως δε γυρίσαμε πίσω και ότι πάμε μπροστά. Δε γυρνάμε ξανά στο παλιό καθεστώς. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Κάτι καινούργιο», είπε ο κ. Γιώργος Τσαγκαράκης.

«Είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία, διότι αυτό πρέπει να γίνει για το καλό όλων μας. Αν υπογράφαμε και τρίτο μνημόνιο, δε θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτά που ζητάνε. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Σε ένα πιο λαμπρό μέλλον για όλους μας. Και η Κρήτη έστειλε το μήνυμα με την ψήφο της», τόνισε η σύζυγός του κ. Κρυστάλλη Τσαγκαράκη.

«Μακάρι να πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα για όλους μας. Όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, ξέραμε πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα έτσι κι αλλιώς. Θέλουμε όμως να πιστεύουμε πως θα υπάρξει ένα πιο καλό μέλλον για τα παιδιά μας. Αυτό που θέλει ιδιαίτερη διεκδίκηση είναι τα εργασιακά θέματα, ώστε ο κόσμος που έχει μείνει άνεργος να αποκτήσει και πάλι δουλειά», ανέφερε ο κ. Γιάννης Δροσουλάκης.

«Περίμενα ακόμα πιο μεγάλο ποσοστό στο "όχι", διότι είναι πολλοί όσοι ζουν στην εξαθλίωση και στην ανεργία. Όμως ο κόσμος φοβήθηκε. Από 'δω και πέρα ξέρουμε πως έρχονται επιπλέον μέτρα, όμως περιμένουμε ότι θα είναι λιγότερο καταπιεστικά από πριν. Εκείνο που πρέπει να μπει μπροστά στο τραπέζι των συζητήσεων είναι το εργασιακό θέμα. Χωρίς δουλειά θα είμαστε τελειωμένοι. Ας παίρνουμε λίγα λεφτά, αρκεί όμως να έχουμε δουλειά», ανέφερε ο κ. Μανώλης Κριτσωτάκης.

«Ο κόσμος που ψήφισε "ναι" ήταν αυτός που τρομοκρατήθηκε και εκβιάστηκε. Το 'χω δει να συμβαίνει. Από το 50% του "ναι" το μισό είναι τρομοκρατημένοι και το άλλο συνταξιούχοι, κατά την άποψή μου. Πιστεύω πως η κυβέρνηση με αυτό το "όχι" που βγήκε από τον ελληνικό λαό θα το χρησιμοποιήσει κατάλληλα στη διαπραγμάτευση. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσει είναι ο εργασιακός τομέας. Καθότι είναι η βάση των χρημάτων. Αν οι εργοδότες δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, δε θα μπορεί να κινείται η μηχανή», τόνισε ο Μανώλης Φανταουτσάκης.

«Να φύγει η ανασφάλεια - Να γίνει διαπραγμάτευση για το συμφέρον μας»

«Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να πάμε σε μια πιο συμφέρουσα για εμάς διαπραγμάτευση, για να πάψει πια να υπάρχει στον κόσμο αυτή η ανασφάλεια που μας έχει καταλάβει όλους τον τελευταίο καιρό.

Απ' ότι διαφάνηκε και από το αποτέλεσμα, δε θέλουμε να διχαζόμαστε. Ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος και ξέρει ότι αυτή τη στιγμή θέλει να ηρεμήσουν τα πράγματα και να πάμε από 'δω και πέρα σε μια όμορφη και δημιουργική πορεία. Αυτό πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για όλους μας», δήλωσε ο κ. Τάσος Κουτσουδάκης.

«Εγώ τον πιστεύω τον Τσίπρα και θα τα καταφέρει. Θα πάει στις Βρυξέλλες και θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς, δεν τους συμφέρει να μας διώξουν από την Ευρώπη. Βάζει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα για το συμφέρον της χώρας. Ποιος άλλος το έκανε αυτό από τους πολιτικούς μας;

Είμαι άνεργη 6 χρόνια. Θέλω να ελπίζω ότι θα πάψει αυτή η ανεργία που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Ότι θα καταπολεμηθεί και ότι δε θα κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Να έχουν οι ηλικιωμένοι να παίρνουν τα φάρμακά τους. Για το καλό της χώρας μας θα κάναμε κι άλλη υπομονή αν χρειαζόταν», είπε η κ. Μαίρη Παπαχρονάκη.

Τι δήλωσαν οι πολίτες

«Αποδείξαμε πως δε γυρίσαμε πίσω και ότι πάμε μπροστά. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Κάτι καινούργιο».

Γιώργος Τσαγκαράκης

«Είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία για το καλό όλων μας».

Κρυστάλλη Τσαγκαράκη

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρξει ένα πιο καλό μέλλον για τα παιδιά μας».

Γιάννης Δροσουλάκης

«Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε σε μια πιο συμφέρουσα για εμάς διαπραγμάτευση».

Τάσος Κουτσουδάκης

«Θέλω να ελπίζω ότι θα καταπολεμηθεί η ανεργία και ότι δε θα κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις».

Μαίρη Παπαχρονάκη

«Εκείνο που πρέπει να μπει μπροστά στο τραπέζι των συζητήσεων είναι το εργασιακό θέμα».

Μανώλης Κριτσωτάκης

«Πιστεύω πως η κυβέρνηση το "όχι" θα το χρησιμοποιήσει κατάλληλα στη διαπραγμάτευση».

Μανώλης Φανταουτσάκης

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια