Ειδήσεις

Παραίτηση Γιάνη Βαρουφάκη από το ΥΠΟΙΚ

«Υπουργός Οικονομικών τέλος» αναφέρει σε σημερινό του άρθρο στον προσωπικό του ιστότοπο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην ιστορία ως μια μοναδική στιγμή, όπου μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα ξεσηκώθηκε ενάντια στο χρέος δουλείας.

«Θεωρώ καθήκον μου να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, κατά την κρίση του, το κεφάλαιο που οι Έλληνες του παρείχαν μετά το χθεσινό δημοψήφισμα.

Η ανακοίνωση του Γ. Βαρουφάκη:

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της χρεοδουλοπαροικίας.

Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία -επίλυση- με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα "εκτιμούσαν" την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρισε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.

Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε το γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χθες στους απανταχού δημοκράτες μόλις ξεκινά!».

Σχόλια