default-image

ΠτΔ: "Μήνυμα θωράκισης εντός Ευρωζώνης το αποτέλεσμα"

Ελλάδα
ΠτΔ: "Μήνυμα θωράκισης εντός Ευρωζώνης το αποτέλεσμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως «μήνυμα θωράκισης εντός Ευρωζώνης» ερμήνευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το αποτέλεσμα του αποτελέσματος, ενώ εξήγησε, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η ετυμηγορία σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να επιτύχει συμφωνία όπως το απαιτούν οι αρχές και άξιες της Ε.Ε.

Το αίτημά σας για Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή θα βοηθήσει σημαντικά, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «σήμερα ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, μία ετυμηγορία που σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να θωρακίσει την πορεία της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης. Η Ελλάδα σέβεται το ακέραιο τις υποχρεώσεις της με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε.

«Το μήνυμα είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Σεβόμαστε τις υποχρεώσεις μας», επανέλαβε, «δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, εκτός ευρωζώνης».

Αλ. Τσίπρας: "Πρέπει να κρατήσουμε την εθνική ενότητα"

«Ο ελληνικός λαός έδωσε την ετυμηγορία του παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες. Η στάση όλων των πολιτών ήταν παραδειγματική», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να «κρατήσουμε την εθνική μας ενότητα».  

«Να φροντίσουμε για ένα ισχυρό μέτωπο για την αποκατάσταση στην ομαλότητα, στην οικονομία. Πρέπει να σταματήσει ο "στραγγαλισμός" της οικονομίας, ταυτόχρονα να διαμηνύσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές. Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση ώστε να δοθεί μία έντιμη λύση για το καλό της Ευρώπης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News