default-image

Ο ελληνικός λαός θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη ως ισότιμος εταίρος

Ελλάδα
Ο ελληνικός λαός θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη ως ισότιμος εταίρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ισχυρό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να μείνει στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη με αξιοπρέπεια, ως ισότιμος εταίρος και όχι ως αποικία χρέους» χαρακτηρίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Από αύριο το πρωί πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους πάνω στο νέο έδαφος που δημιουργεί η βούληση του ελληνικού λαού, προκειμένου το ταχύτερο δυνατόν να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία και για την Ελλάδα και για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της Ευρωζώνης», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κινηθεί ταχύτατα και με συνέπεια προς αυτή την κατεύθυνση , εκπροσωπώντας και συνυπολογίζοντας όχι μόνο τη γνώμη αυτών που ψήφισαν όχι αλλά του 100% του ελληνικού λαού. Το μήνυμα μας από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές και σταθερό: Μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια και διεκδικούμε με σκληρή προσπάθεια, με αλλαγές στη χώρα μας να γίνει η Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο ισότιμο κράτος της ευρωζώνης και όχι μια αποικία χρέους καταδικασμένη στην ύφεση, την ανεργία και τις εκρηκτικές ανισότητες».

Ερωτηθείς για την αυριανή συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ  με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και το ενδεχόμενο βιώσιμης συμφωνίας, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει: «Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει το κοινό συμφέρον και ο ρεαλισμός που επιβάλει συμφωνία αμοιβαία αποδεκτή το ταχύτερο δυνατόν. Οι προσπάθειες ορισμένων σκληροπυρηνικών κύκλων να χρησιμοποιήσουν το δημοψήφισμα για να φθείρουν ή και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα λειτούργησαν σαν μπούμεραγκ. Όπως επίσης ως μπούμεραγκ λειτούργησε για τους εμπνευστές της η προσπάθεια των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα να κάνουν κυριολεκτικά μονομερή πλύση εγκεφάλου υπέρ του ναι, ορισμένες φορές υπερβαίνοντας και τα όρια όχι μόνο της δεοντολογίας αλλά και της ίδιας της νομιμότητας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το διαφαινόμενο αποτέλεσμα- γιατί θα πρέπει να περιμένουμε και την οριστική επισημοποίησή του- αποτελεί ένα μήνυμα δημοκρατίας αλλά και αξιοπρέπειας».

Ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «ευθύνη της κυβέρνησης, του βασικού κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού είναι να επικρατήσει ψυχραιμία, ομοψυχία και όλοι μαζί σεβόμενοι τον κανόνα της δημοκρατίας, εκπροσωπώντας το 100% του ελληνικού λαού να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και το λαό μας μέσα στις επόμενες λίγες μέρες όπου επιβάλλεται να υπάρξει συμφωνία».

Στην ερώτηση αν θα ανοίξουν οι τράπεζες αύριο ή μεθαύριο και αν στα ΑΤΜ θα υπάρχουν χρήματα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε: «Αποτελεί προτεραιότητα για τη κυβέρνηση η ταχύτερη δυνατή επάνοδος της χώρας στην κανονικότητα, στην ομαλή λειτουργία όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της οικονομικής ζωής του τόπου. Γι' αυτό όμως ας περιμένουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις όσων έχουν κυβερνητική αρμοδιότητα για το θέμα. Μετά από ένα εξάμηνο λειτουργίας της κυβέρνησης σε δύσκολες πιεστικές συνθήκες είναι βέβαιο ότι χρειάζεται να δει κανείς πως μπορεί να διορθώσει αδύνατες πλευρές για να πάει η κυβερνητική προσπάθεια ακόμα καλύτερα. Ας περιμένουμε όμως τις ενέργειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συλλογικά.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News