Ειδήσεις

Παραίτηση ζήτησε από τον Αντ. Σαμαρά η Ντ. Μπακογιάννη

Θέμα παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Ν.Δ. έθεσε ευθέως η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ανοίγοντας ουσιαστικά έναν κύκλο έντονων εσωκομματικών αναταράξεων.

Να αποχωρήσει όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό, στο οποίο εντάσσει και την νυν ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε αργά το βράδυ της Κυριακής και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη, έχοντας υπόψη τα δημοσκοπικά ευρήματα τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά και του ζήτησε να ανακοινώσει την παραίτησή του, με στόχο να διευκολύνει μια προσπάθεια για ενίσχυση του «ναι».

Παράλληλα, τού ανέφερε ότι η ίδια για να διευκολύνει την κατάσταση, θα ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την κομματική ηγεσία, ενώ η επικοινωνία ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα έντονης ψυχρότητας, με τον Σαμαρά να διαμηνύει ότι δεν είναι στα σχέδιά του μια παραίτηση.

Διέψευσαν κύκλοι της Ν.Δ. την πληροφορία

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας διέψευσαν ωστόσο την πληροφορία ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί σε αποψινή τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι το τηλεφώνημα έγινε το Σάββατο και «στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα».

«Αφήνουμε στην κρίση του καθενός και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να κρίνει μια τέτοια πράξη», ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

Σχόλια