default-image

Βούτσης: "Πάνω από 50% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα"

Ελλάδα
Βούτσης: "Πάνω από 50% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πλήρη ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας υποδειγματική και δημοκρατική τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή είπε ότι ήταν πάνω από 50% η συμμετοχή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Βούτσης «η κοινή γνώμη συνηγορεί ότι υπάρχει μία μεγάλη ικανοποίηση σε όλο τον κόσμο για τον τρόπο που διεξήχθη το δημοψήφισμα και αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες, του υπουργείου, στους δημόσιους οργανισμούς, στην αστυνομία από την πλευρά της».

Ο τόνος επεσήμανε «δόθηκε από τα εκατομμύρια των πολιτών γυναικών και ανδρών αυτής της χώρας. Μία υποδειγματική δημοκρατική συμπεριφορά ενός μεγάλου ποσοστού πάνω από 50% εκατό σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις».

Ο υπουργός τόνισε ότι παρόλο που το χρονικό περιθώριο ήταν μικρό η διαδικασία ολοκληρώθηκε άψογα αναφέροντας πως «σαράντα ένα χρόνια μετά γίνεται ξανά δημοσκόπηση στη χώρα μας και μέσα σε έξι ημέρες», κάνοντας λόγο «για μία άψογη διαδικασία, για ελάχιστες εξαιρέσεις προβληματικών συμπεριφορών που επιβεβαιώνουν τον κανόνα».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της διαδικασίας τονίζοντας: «Είχαμε να επιλύσουμε πάρα πολλά προβλήματα τεχνικά, θεσμικά, κανονιστικά. Η βοήθεια όλων υπήρξε αποφασιστική, ώστε να διεξαχθεί η διαδικασία άψογα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News