Ειδήσεις

Σύνοδο κορυφής την Τρίτη για την Ελλάδα ζητούν Μέρκελ-Ολάντ

Σύνοδος κορυφής με αντικείμενο την Ελλάδα και τα νέα δεδομένα μετά το δημοψήφισμα, θα πραγαμτοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη.  

Για την ακρίβεια, Μέρκελ και Ολάντ θα ζητήσουν αύριο, μετά την απογευματινή τους συνάντηση αύριο, την πραγματοποίηση συνόδου κορυφής, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθεί.

Νωρίτερα είχε οριστεί η συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ, αφόυ η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στο Παρίσι για να συνομιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν όλες τις εκδοχές για την ελληνική υπόθεση, ενώ όπως μεταδίδουν γερμανικά media θα τεθούν ακόμη και ζητήματα όπως παράλληλο νόμισμα κλπ. όπως έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό.

"Θα συζητηθούν όλα τα σενάρια" είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί πολιτικοί αναλυτές. Οπως είναι γνωστό  ο κ. Ολάντ έχει ήδη δηλώσει ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος θα τεθεί το θέμα σε κορυφαίο επίπεδο.

Σχετικά με τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου δήλωσε τα εξής: "Οι συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο θα ξεκινήσουν στις 6.30 (ώρα Γερμανίας) το απόγευμα και θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του δείπνου, και θα αφορούν μια κοινή εκτίμηση για την κατάσταση μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και τη συνέχιση της στενής Γερμανο-Γαλλικής συνεργασίας στο θέμα αυτό".

Εξάλλου έγινε γνωστό ότι αύριο το πρωί θα υπάρχει και συνεδρίαση του Euroworking Group για το θέμα, ενώ όπως είναι γνωστό θα συνέλθει και το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - από την τελευταία συνάντηση ίσως κριθεί τι θα γίνει με τις ελληνικές τράπεζες.

Σχόλια