default-image

Εν αναμονή κύματος καύσωνα στην Ευρώπη

Κόσμος
Εν αναμονή κύματος καύσωνα στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας, που μπορεί να αγγίξει σε ορισμένες χώρες ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται αυτήν την εβδομάδα στη Γηραιά Ηπειρο. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες πλήττουν ήδη την Ισπανία, τη Νοτιοδυτική Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ από την Ιταλία έως τη Βρετανία, οι Αρχές προειδοποιούν για τους κινδύνους της υπερβολικής ζέστης για τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα μικρά παιδιά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στη Γαλλία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Ισπανία, όπου ο υδράργυρος έχει φθάσει κατά τόπους τους έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου, έστω και αν η Μετεωρολογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι η Ευρώπη είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει ένα κύμα καύσωνα.

Η Γαλλία έχει ενεργοποιήσει εθνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον καύσωνα και κήρυξε πορτοκαλί συναγερμό - τον δεύτερο υψηλότερο - σε 40 περιοχές. Στα νοτιοδυτικά της χώρας ήδη καταγράφονται οι πρώτες επιπτώσεις της ανόδου της θερμοκρασίας - ακυρώσεις αθλητικών διοργανώσεων και προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων - ενώ στους πολίτες γίνονται συνεχώς συστάσεις να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ενυδατώνονται όσο τον δυνατόν καλύτερα.

Πηγή: philenews.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News