Ειδήσεις

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με πλαστά έγγραφα

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα "φρέναραν" στον έλεγχο οι άνδρες των Αστυνομικών Τμημάτων των αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, τα έγγραφα τα οποία τούς επέδειξαν για να ταξιδέψουν σε Γερμανία και Αυστρία ήταν πλαστογραφημένα.

Οι συλλήψεις των τεσσάρων ατόμων έγιναν χθες (4/7/2015) στο "Ν. Καζαντζάκης", από αστυνομικούς του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου, και στο "Ι. Δασκαλογιάννης", από αστυνομικούς του Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων.

Αναλυτικότερα, ένας 30χρονος υπήκοος Συρίας στη μία περίπτωση και τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν (65χρονος, 55χρονη και 25χρονος) στη δεύτερη διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τα "σωστά" χαρτιά για να ταξιδέψουν.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν οι Αρχές, ο Σύριος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ινδίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας.

Επιπλέον, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης", συνελήφθησαν ο 65χρονος, η 55χρονη και ο 25χρονος, διότι επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Τσεχίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Λιντς της Αυστρίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων, αντίστοιχα.

Σχόλια