Ειδήσεις

Ολάντ: "Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ"

Εμμένει στη γραμμή του που είναι παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντός του στη Journal du Dimanche.

«Είτε οι Έλληνες ψηφίσουν "ναι" είτε "όχι", θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Ολάντ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

«Ο Ολάντ έπαιξε από την αρχή ρόλο διαμεσολαβητή στην ελληνική υπόθεση, αλλά ο δεσμός με τον Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να έχει σπάσει», γράφει η JDD.

Πηγή που πρόσκειται στο Γάλλο πρόεδρο αποκάλυψε πως ο ίδιος γνωρίζει ότι το σημερινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να καθορίσει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παραδέχεται ότι ένα «ναι» θα διευκόλυνε σαφώς την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την επίτευξη συμφωνίας με ένα αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο Φρανσουά Ολάντ δεσμεύεται, τέλος, ότι θα εργαστεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος υπέρ μιας συμφωνίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα συζητήσει, μάλιστα, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και Ευρωπαίους ηγέτες για το αποτέλεσμα και την εξεύρεση λύσης, δήλωσε η πηγή από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, ο οποίος αναμένεται να κάνει δήλωση τη Δευτέρα.

Σχόλια